Zo word je een ochtendmens in zeven makkelijke stappen

Het hebben van een vrolijke en productieve ochtend is geen makkelijks prestatie als je een nachtbraker bent. Je weet dat je lichaam en geest moeite hebben met wakker worden en niet goed kunnen functioneren op de vroege ochtend. Er zijn een aantal dingen die ochtendmensen anders doen en waar we allemaal wat van kunnen leren. Wil je weten wat? Lees snel verder.

Probeer je gebruikelijke ritueel te doorbreken. Het maakt niet uit of je laat je bed induikt, het kan als je maar de juiste stappen volgt. Als je echt geen ochtendmens bent, maar er graag één wilt worden moet je een aantal mentale en fysieke veranderingen in je patroon aanbrengen.

Hoe kan jij als echte avondbraker een ochtendmens worden? Een goede nachtrust staat voorop. Naast een goede nachtrust toont onderzoek aan dat je je dagelijkse slaapcyclus moet verplaatsen. Dit doe je door eerder naar bed te gaan of je te laten wekken met daglicht dat je kamer binnen schijnt. Het daglicht helpt je biologische klok te resetten waardoor je eerder wakker wordt.

Daarnaast kun je de volgende zeven dingen doen om van avondmens te transformeren in een ochtendmens.


1. Ze staan extra vroeg op
Het begint allemaal met vroeg opstaan. Onderzoek heeft aangetoond dat mensen die vroeg opstaan niet alleen optimistischer en bewuster zijn van hun verantwoordelijkheid. Onderzoek zegt ook dat deze mensen aangenamer zijn en vastberaden kenmerken vertonen. Vroeg opstaan is een goede manier om dingen rustig te regelen of uit te voeren.

2. Ze ontbijten
Als je weinig tijd hebt in de ochtend dan lijkt het een goed idee om je ontbijt te skippen. Op deze manier kan je net iets langer blijven liggen of kun je wat dringendere zaken doen (zoals je mascara thuis aanbrengen in plaats van de in de trein). De meeste ochtendmensen slaan hun ontbijt niet over en nemen hier juist de tijd voor. Door te ontbijten krijgen ze energie en verbetert hun concentratie.

3. Ze zetten alle techniek uit
Oké, dit is een lastig punt, want de meesten zal dit niet lukken. Wanneer je een goede nachtrust wilt hebben en vroeg wilt opstaan dan moet je rond 8 uur ‘s avonds alle techniek uitschakelen. Ja, alle techniek… Dat wordt dus geen tv kijken, Netflixen of dingen op je telefoon checken voor het slapen gaan. Wat je wel moet proberen is om geen elektronische apparaten te gebruiken vlak voor het slapen. Haal je boek maar uit de kast en laat je amuseren door een spannend verhaal.

4. Ze mediteren
Waarom neem je ‘s ochtends niet de tijd om je doelen voor de dag door te nemen? Meditatie kan je helpen om stress te verminderen en mentale rust te creëren. Daarnaast is het gratis, want je kan het gewoon op je slaapkamer doen.

5. Ze bereiden zich voor op dingen
Je email checken kun je doen wanneer je op school of werk zit, terwijl je eigenlijk andere dingen moet doen. Maar je kunt het ook op tijd doen, zoals ochtendmensen doen. Zo focus je je tijdens school of werk op belangrijkere dingen en word je niet afgeleid.

6. Ze blijven actief
In eerste instantie moet je er een beetje aan wennen, maar ga sporten in de ochtend. Door een goede workout in de ochtend krijg je meer energie en verbeter je je mentale vermogen voor de rest van de dag. Je kunt dus meer doen, want je hebt meer energie en kan geestelijk meer aan.

7. Ze doen de ergste taken eerst
Het idee is om eerst dingen uit te voeren die je niet graag doet. Sta een uur eerder op om dingen te doen of te regelen. Op deze manier verzin je geen smoesje voor jezelf om ze niet te doen. Aan het begin van de dag streep je vervelende dingen al door. Zo hik je er de rest van de dag niet meer tegenaan. Want geef toe, er is altijd wel een reden om het opruimen van je slaapkamer uit te stellen.

Fashion nieuws 

Beeld: iStock | Bron: Bustle.com

Powered by: GirlScene.nl