Zo wijs je hem op een subtiele manier af

Iemand afwijzen is nooit leuk, al helemaal niet als hij echt mega super verliefd is op je. Maar jij hebt gewoon niet dezelfde gevoelens, daar kan jij niets aan doen. Stiekem is het natuurlijk ook wel een beetje vleiend dat iemand je zo leuk vindt. Maar je mag hem niet aan het lijntje houden, dus het wordt tijd voor het échte gesprek. Maar hoe wijs je een jongen op een subtiele manier af zonder hem helemaal te breken van binnen? Hier zijn wat tips. 

1. Vertel de waarheid
De waarheid duurt het langst, zeggen ze, en dat is ook waar. Hij heeft er het meest aan als je gewoon eerlijk vertelt dat jij minder gevoelens hebt voor hem dan hij voor jou. Het is net als een pleister eraf trekken, het gaat voor hem even heel erg pijn doen, maar uiteindelijk is het wel beter. 

2. Vrienden
Bedenk eerst bij jezelf: wat wil ik nog van hem? Als dat antwoord is dat je nog graag vrienden wil blijven, dan moet je dat vooral ook duidelijk maken. In het begin zal hij dat waarschijnlijk niet willen of moeilijk vinden, maar geef hem wat tijd. 

3. Stay strong
Als hij je nog een keer uitvraagt of probeert te zoenen als jullie weer in de friendzone zitten, blijf sterk en wijs hem af! Hij heeft er niks aan als jij erin meegaat en hem vervolgens nog een keer moet gaan afwijzen, is juist pijnlijker.

4. Negeren
Als de jongen in kwestie simpelweg niet wil geloven dat je hem hebt afgewezen en hij nog steeds je met goede moed elke dag appt, is het slim om gewoon te negeren. Je hebt met hem gepraat, het hem uitgelegd, maar het werkte niet. Dan maar negeren, dan zal hij het beter begrijpen. 

5. Vermijden 
Jongens kunnen hardleers zijn. Het is slim om de jongen een tijdje te vermijden als je zeker wil weten dat als jullie ooit weer vrienden worden de gevoelens helemaal weg zijn. Dit is beter omdat hij dan over je heen kan komen. 

6. Niet appen
Een tijdje niet met hem appen is een slimme zet. Als je het gevoel hebt dat hij nog erg zit met de afwijzing al helemaal. Als hij jou appt kan je terug-appen, maar dat is niet nodig. Je bent hem niet verschuldigd. 

7. Geen schuldgevoel
Ten allen tijden niet met hem afspreken of zoenen omdat je je schuldig voelt. Dit is voor hem super pijnlijk en ook helemaal geen goede manier om iemand af te wijzen. 

8. Boos
Houd er rekening mee dat hij boos (of zelfs agressief) kan worden. Jongens hebben heel erg veel trots en als jij hem afwijst dan stap je recht op zijn kleine hartje. Dus zorg ervoor dat je zelf rustig blijft en zo min mogelijk zijn ego krenkt. 

9. Openbaar
Als je bang bent dat hij heel boos wordt of ruzie gaat maken, wijs hem dan af in het openbaar. Dan is de kans kleiner dat hij zich helemaal laat gaan en kan jij beter je verhaal vertellen. 

10. Niet te lang wachten
Als jij het gevoel al snel hebt dat dit niet de ware is moet je het hem zo snel mogelijk laten weten. Hoe langer je wacht, je verliefder hij wordt. Hij zal zich gebruikt voelen en het niet snappen, ‘jullie waren al maanden bezig met elkaar?’ Dit moet je zien te vermijden, dus zo snel mogelijk eerlijk zijn. 

11. Geef hem ruimte
Geef hem tijd en ruimte om verdrietig te zijn. Als jullie eerst vrienden waren en jij het liefst terug wil naar de friendzone, moet je hem de tijd geven en niet de dag erna weer vrolijk op zijn bank ploffen. Dit is erg verwarrend voor hem. 

Wat je niet moet doen: 

1. Zeggen dat je ‘er nu nog niet klaar voor bent’. Als je dit zegt geef je hem een opening om je te blijven zien en appen en stel je de afwijzing alleen maar uit. 

2. Zeggen dat je wel wil afspreken maar dit nooit doen. Als je hem steeds weer afzegt met een stomme smoes in de hoop dat hij het opgeeft ben je dom bezig. Hij gaat het niet opgeven want hij vindt je leuk. En dit is uitstel van executie. 

3. Toch nog seks hebben. Seks met een jongen die je niet leuk vindt, gewoon voor fun, is oké mits jullie allebei geen gevoelens hebben. Als jij weet dat hij gevoelens heeft voor jou is het onmogelijk om nog seks te hebben met de guy. 

4. Op WhatsApp afwijzen. Het is inderdaad moeilijk om iemand af te wijzen. Maar als jullie al een tijdje daten en hij jou echt leuk vindt, dan ben je hem wel een uitleg face-to-face verschuldigd. Raap je ballen bij elkaar en maak een afspraak met hem. 

Fashion nieuws 

Bron: Lovepanky.com, Wikihow.com, nicknotas.com | Beeld: iStock

Powered by: GirlScene.nl