Zo houd ik mijn huid mooi door weer en wind

Wie mijn Instastories vorige week heeft gezien weet intussen dat ik er heel wat voor over heb om de fiets te pakken in plaats van de auto. Ik woon net buiten het centrum van Groningen en dan is het verleidelijk om de auto te pakken als je ergens wilt komen. Maar toch, voor mij gaat niets boven een lekker stuk fietsen (en niets boven Groningen, haha)!

Even buiten zijn, lekker met de wind door mijn haar. Oké, die regenbui die ik onderweg meepikte was iets minder fijn maar 9 van de 10 keer is het toch echt droog én zonnig buiten.

Zonaanbidster

En als ik niet op de fiets zit, dan sta ik op de tennisbaan, wandel ik met de hondjes of ga ik voor een rondje hardlopen. Is het straks écht weer lekker warm, dan is onze tuin mijn favoriete plek. Ik ben een heuse zonaanbidster. Er kleeft helaas wel één groot nadeel aan het veel buiten zijn en dat is dat mijn huid het zwaar te verduren heeft.

Eerste lijntjes zichtbaar

Het scheelt dat ik altijd al veel crèmepjes heb gesmeerd. Ik kan niet zonder een goede dag- en nachtcrème. Ik weet dat ik ook eigenlijk niet mag klagen, maar ik merk dat de eerste lijntjes in mijn gezicht zichtbaar beginnen te worden.

Het is ook geen ramp, het hoort erbij. Maar wat ik wel belangrijk vind is dat ik mijn huid zoveel mogelijk bescherm tegen invloeden van buitenaf. Dan heb ik het over de invloed van de zon en UV-straling op mijn huid, maar wist je ook dat het blauwe licht (IR-straling) van je telefoon- en laptopscherm ook schadelijk is voor je huid? En ook pollutie wordt een steeds groter probleem.

De slechte lucht- en milieukwaliteit verstoppen onze poriën en de fijnstofdeeltjes zorgen voor een vertraging in het celvernieuwingsproces. Hallo rimpels!

Goed product hoeft niet duur te zijn!

Aangezien ik veel buiten maar ook veel achter een scherm te vinden ben, ben ik wat nieuwe producten gaan proberen. Ik geloof écht je bij dure producten vooral betaalt voor het merk. Goede producten worden niet gekenmerkt door de prijs, maar door de kwaliteit van de hoogwaardige ingrediënten en eigenschappen van het product. Daarom testte ik de afgelopen tijd de nieuwe producten van Kruidvat uit: de Skin Science Daily Defense lijn. Dit is nieuwe lijn van Kruidvat. Spoiler-alert: ik ben helemaal fan!

1: Kruidvat Skin Science Intense Purifying Clay Mask

Wil je je huid even écht goed reinigen dan is dit masker perfect. De zelf-verwarmende werking van het masker opent de huidporiën waardoor de natuurlijke ingrediënten hun werk kunnen doen. Waar moet je dan aan denken?

  • Actieve kool die als een magneet de verstopte poriën onttrekt;
  • Witte klei die de verontreinigende deeltjes uit het milieu en een teveel aan talg absorbeert;
  • Groene thee die vrije radicalen neutraliseert.

Alsof ik een food diary bijhoud met deze ingrediëntenlijst 😉 Het belangrijkste is dat mijn huid super schoon was en heerlijk zacht aanvoelde. Doordat je het maskertje wel 10 minuten moet laten zitten, raad ik aan om dit product te integreren in je avondritueel.

2: Kruidvat Skin Science Anti Pollution Day Cream

Deze crème is ideaal als je – net al als ik – veel op de fiets zit of buiten bent. Je huid wordt met deze crème zowel van binnen als van buiten beschermd. De crème versterkt de weerstand van je huid en vult de anti-oxidantreserves aan. De crèmelaag vormt als het ware een schild dat bescherming biedt. Met een SPF 20 ben je ook bestand tegen UV- en IR-straling. Onafhankelijke tests laten zien dan dat de crème de schadelijke effecten van oxidatieve stress op de huid vermindert. Zou ik het denk je ook op mijn fiets kunnen smeren? 😉

3: Kruidvat Skin Science Detoxifying Night Cream

Perfecte aanvulling op de dagcrème. Werkt ook eigenlijk op de zelfde manier maar in deze crème zitten wel extra hydraterende bestanddelen zodat de huid beschermd is tegen het vroegtijdig (zijn ze ooit niet vroegtijdig?!) ontstaan van lijntjes en rimpeltjes. Dat kan ik wel gebruiken dus! Het beste resultaat behaal je als je de crème zo’n acht uur laat zitten, dus wanneer je gewoon een goede nachtrust meepakt.

4: Kruidvat Skin Science Advanced Protection Face Mist

Dit is zo’n product die je eigenlijk standaard in je tas wilt hebben, of in je bureaulade op je werk. Het is een spray met een fijne nevel die je als beschermlaag over je dagcrème of make up kunt gebruiken. Bijvoorbeeld als je een lange dag maakt achter je scherm, dan kun je tussendoor de face mist gebruiken voor directe hydratatie en verkwikking van je huid. Het beschermt je huid tegen de zichtbare en onzichtbare schadelijke effecten van verontreinigende deeltjes in het milieu.

Klik hier om de producten online te bestellen bij Kruidvat.

kruidvat sense

kruidvat sense

New York, baby!

In april ga ik een week naar New York. Dan gaan deze producten zeker mee! Ik verwacht in Central Park wel wat zonnestraaltjes mee te pikken. Of een flinke wandeling te maken over de high line. Strolling the streets of New York… heaven! Zolang ik maar zonder extra rimpels terugkom 😉

Wat voor producten gebruik jij voor je huid? Geef je daar veel geld aan uit?

Deze blogpost is geschreven in samenwerking met Kruidvat

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Powered by: FollowFashion.nl