Zo doe je een condoom om én haal je hem er weer af

Girlscene gaat meestal over mode, beauty en celebs. Dit keer: Condooms! Iedereen kent ongetwijfeld een condoom. Die rubberen dingen die je moeder subtiel in de badkamer heeft gelegd. Je hebt vast en zeker op school een redelijke uitleg gehad over het condoom. Want ja, seks is superfijn, maar het moet wel veilig gebeuren. Daarom frissen wij even je geheugen op en leggen we uit hoe je een condoom gebruikt en omdoet.

Stap 1: 
Weet wie het condoom bij de jongen omdoet. Jij of hij? Neem de touwtjes in handen en durf het condoom om te doen, dat kan ook erg opwindend zijn. Wees ook niet bang om er zelf één bij je te hebben. Dat is juist verstandig, je kunt er niet vanuit gaan dat hij er wel een bij zich heeft. 

Stap 2: 
Condooms kan je heel lang bewaren, maar check voor gebruik voor de zekerheid even de houdbaarheidsdatum van het condoom. Je wil tenslotte wel dat het condoom nog goed werkt!

Stap 3
Maak hem vervolgens voorzichtig open, je wil het condoom niet scheurt. Dan is hij namelijk niet meer effectief…

Stap 4: 
Zorg ervoor dat je het condoom aan de goede kant naar beneden rolt. Met het flapje in het midden aan de buitenkant. Je zal merken dat je het dan ook veel soepeler afrolt. Rol het ervoor een klein beetje uit zodat je zeker weet dat je de goede kant hebt. Heb je het toch per ongeluk verkeerd om gedaan? Pak een nieuw condoom!

Stap 5: 
Plaats het flapje/uitsteeksel op het midden van zijn penis en houd met je vingers een stukje van het flapje vast waardoor er geen lucht bij kan. Dit is voor het sperma dat zich daarin kan opvullen. 

Stap 6: 
Rol het condoom naar beneden terwijl je met je vingers nog steeds het flapje vasthoudt. Helemaal naar beneden rollen.

Stap 7:
Het echte werk kan beginnen, seks! 

Stap 8: 
Zorg dat hij zijn penis uit je haalt voordat het weer slap is, anders kan het condoom loser worden en kwijtraken in je vagina. Als dat gebeurt, geen stress, hij komt er bijna altijd vanzelf weer uit op een gegeven moment. Het condoom is dan niet veilig meer, dus het is goed om hier maatregelen tegen te nemen. 

Stap 9:
Haal vervolgens voorzichtig het condoom van zijn penis af en zorg ervoor dat je geen sperma morst. Leg vervolgens een knoopje in het condoom en gooi hem in de prullenbak. Maar het is het makkelijkst als je hem het condoom eraf laat halen. 

Fashion nieuws 

Beeld: iStock | Bron: Plannedparenthood.com, Durex.com, Playsafe.health.nsw.gov.au 

 

Powered by: GirlScene.nl