Zo bereid jij je voor op een last-minute vakantie

Dit jaar heb je ervoor gekozen om niet vroegtijdig een vakantie te boeken, maar te gaan voor een last-minute deal. Je weet pas net waar jullie op vakantie willen en over twee dagen stap je al in het vliegtuig om er even heerlijk tussenuit te stappen en je te ontdoen van de dagelijkse sleur. Oké, nu moet je efficiënt denken, want je hebt nog maar een enkele dagen om je voor te bereiden op je vakantie. Daarom 7 tips om je goed mogelijk voor te bereiden op je trip die voor de deur staat.

♥ Maak een lijstje van alle benodigdheden
Je vakantie is geboekt, je weet waar je heen gaat en dat is al over een paar dagen. Stress! Nu is het zaak om te bekijken wat je allemaal nodig hebt. Daarom is het verstandig om een lijstje te maken, ook al ben je normaal niet van de lijstjes en heb je hier misschien wel een hekel aan. Het is toch aan te raden om het wel te doen, want door alles op te schrijven is de kans groter dat je het niet vergeet. Je hebt immers niet veel tijd om dingen te kunnen vergeten. Maak een lijstje met alle dingen die je nodig hebt en zet erbij of je die nog moet kopen of dat je het al hebt. Zo heb je een duidelijk overzicht. Daarnaast is het misschien makkelijk om erbij te zetten of je het al hebt ingepakt of niet. Ik ben bijvoorbeeld een echte chaoot en dan denk ik, ‘dat hoef ik niet meer te halen, want ik heb het in huis.’ En dan vergeet ik het vervolgens in te pakken, oeps!

♥ Wat heb je echt nodig en wat kun je halen in het land van bestemming?
Is je tijd schaars, omdat je nog moet werken of andere dingen moet doen. Denk dan goed na over wat je echt noodzakelijk mee moet nemen op vakantie. Dingen zoals, zonnebrand, DEET, shampoo en ga zo maar door kun je ook in het land zelf kopen. Dit bespaart je tijd en misschien wel heel wat stress.

♥ Check de weersverwachting
Omdat je al snel op vakantie gaat kun je de weerberichten bekijken voor de komende dagen. Wanneer je weet welk weer het wordt kun je je koffer efficiënt inpakken. Wordt het elke dag dertig plus dan zijn die dikke truien en lange broeken overbodig en kun je ze lekker thuis laten. Zo heb je extra ruimte voor andere dingetjes die je anders niet mee kon nemen.


♥ Outfit
Nu weet welk weer het wordt kun je de juiste kleding kiezen voor jou trip. Kies voor kledingstukken die je op verschillende manieren kunt combineren. Misschien heb je wel een heel leuk rokje waar je veel verschillende tops op kunt dragen. Wees creatief en probeer zoveel mogelijk te combineren met een paar leuke kledingstukken.

♥ Anticonceptie
Je gaat een aantal dagen en misschien wel weken op vakantie. Nu is het zaak op genoeg anticonceptie mee te nemen. Niks is frustrerender om er tijdens de vakantie achter te komen dat je een strip met te weinig pillen bij je hebt. Het voorkomt heel wat gezeur en geregel wanneer je dit goed voorbereid.

♥ Zorg dat je in het buitenland kan pinnen
Sinds een aantal jaar is het zo dat je buiten Europa niet zomaar kan pinnen. Maak je een reis buiten Europa? zorg er dan voor dat je pinpas op buiten Europa staat. Dit kun je heel gemakkelijk regelen via je internetbankieren en is gelukkig meteen geregeld. Dus no worry wanneer je al in het buitenland zit, maar het is toch wel handig om dit te onthouden. Dit geldt overigens ook voor je reisverzekering.

♥ Download een Spotify playlist voor onderweg
Heb je een lange reis voor de boeg dan is het heerlijk om wat goede muziek bij je te hebben. Misschien wel een leuke playlist waardoor je helemaal in de vakantiestemming komt. Zorg dus voor vertrek dat je een leuke playlist hebt gemaakt en download hem, zodat je zonder gebruik je maken van je internet heerlijk kunt genieten van muziek.

Tot slot een handige video waarin Danique uitlegt hoe je een handbagagekoffer het best kunt inpakken!

Fashion nieuws

Beeld: iStock

Powered by: GirlScene.nl