Zeynep Dag ontwierp schoenen voor Beyoncé en Rihanna, nu begint ze haar eigen modeopleiding

In een wit shirt en jeans loopt ze het gebouw binnen waar vanaf september de opleiding van start gaat. Maar onder die eenvoudige strakke spijkerbroek natuurlijk haar eigen ontworpen schoenen: zilveren pumps met een hak van maar liefst 12,5 centimeter.

Gouden laarzen
Ze veroverde er de wereld mee: vorig jaar verkocht de Eindhovense een paar 24 karaat gouden laarzen aan Beyoncé. Nu start ze met het geld dat ze in de schoenenbusiness verdient deze fashion-opleiding. De school is eigenlijk uit haar eigen frustratie geboren. “Het komt door mijn eigen kunstacademiejaren. Ik wilde zelf altijd schoenen ontwerpen, maar dat mocht daar niet.” 

Bij haar mag het straks allemaal: van schoenen tot tassen en hoeden. Ze begint met een groep van zo’n 25 studenten. “Meer passen er eigenlijk niet in de ruimte die we nu hebben”, lacht Zeynep. “Het is heel hard gegaan: in januari kreeg ik dit idee en nu moeten we al kijken of we kunnen uitbreiden.”  

Bling bling
De schoenontwerper is nu nog…

Lees verder op:
https://www.omroepbrabant.nl/nieuws/3041437/Zeynep-Dag-ontwierp-schoenen-voor-Beyonce-en-Rihanna-nu-begint-ze-haar-eigen-modeopleiding