Woonkamer inrichten | 5 Tips om je woonkamer opnieuw in te richten

Ik zat net foto’s terug te kijken van twee jaar geleden. Toen zag onze woonkamer er toch wel anders uit! Ik houd van verandering en ben constant bezig met interieur styling. Dat wil overigens niet zeggen dat ik heel vaak nieuwe dingen koop. De woonkamer inrichten is echt een proces geweest. Een proces wat in mijn geval nooit af is, omdat ik regelmatig wat verander.

Ook met een paar kleine aanpassingen of door wat te schuiven met bestaande meubels en accessoires kun je de woonkamer een nieuwe look geven. Tijd om wat foto’s te zien van onze woonkamer door de jaren heen en mijn restyling tips voor het inrichten van je woonkamer!

Planten zijn echt mijn grote vrienden in huis. Ook krijgen ze regelmatig een nieuw plekje. Sommige planten blijken het veel beter te doen in de woonkamer dan in de eetkamer, en andersom. Ook krijgt de woonkamer direct een nieuwe uitstraling met wat nieuwe planten! Hieronder een foto van toen we hier net kwamen wonen, en alles nog heel clean en rustig was. Een tikkie saai zelfs, zo zonder planten..

botanisch interieurac

Het hoekje achter de bank heeft er heel wat groene vrienden bij gekregen! Deze foto maakte ik toen ik voor het programma van Huizenjacht gevraagd werd voor een DIY project in huis. Bekijk hier de video.

2. Een nieuwe salontafel

Zoals je op de foto hierboven ziet hadden we in het begin nog geen salontafel in de woonkamer. Dit was ook echt vlak na de verbouwing, dus de styling was nog niet klaar. Als het gaat om je woonkamer inrichten, dan is dit wel een belangrijk onderdeel. Wij vonden een mooie ronde tafel bij Loods5. Maar ook online kun je natuurlijk super leuke tafels vinden. Neem eens een kijkje op Robuustetafels.nl

scandinavisch interieur

Deze foto is gemaakt toen vtwonen bij ons kwam binnenkijken. 

3. Wissel posters en lijsten

Naast de bank hebben we een plek voor een grote fotolijst. Hier wissel ik regelmatig van poster. De woonkamer krijgt zo’n andere uitstraling met een andere poster! Dit is echt een van de makkelijkste tips om de woonkamer een nieuwe vibe te geven.

Toen we hier net kwamen wonen had ik er een kleine lijst hangen. 

kerst interieur ideeen

Deze foto is gemaakt tijdens de feestdagen. De poster heb ik zelf gemaakt en destijds verkocht in mijn eigen webshop.

3. Plaids, kussentjes en vachtjes

Als ik iets vaak wissel dan zijn het wel kussentjes, plaids en vachtjes. We hebben natuurlijk ook een buiten woonkamer dus ik sleep ze nogal heen en weer naar de verschillende ruimtes. De bank krijgt een hele andere uitstraling en het is een ideale manier om wat kleur en warmte toe te voegen.

Momenteel hebben we okergele kussens op de bank liggen. Hier word ik helemaal vrolijk van! 

4. Een nieuwe stoel

Ons huis is een samengevoegde twee onder een kap. Daardoor is de woonkamer super lang en hebben we heel veel ruimte nog achter de bank. Hier wissel ik regelmatig van stoel. Op de eerste foto kon je zien dat de vlinderstoel hier stond, daarna de peacock chair en nu weer mijn favoriete hangstoel.

zalando shoplog

 

5. Een ander kleed

Ik heb onlangs een nieuw kleed gekocht voor in de woonkamer! Puur zodat ik kan afwisselen want ik was nog niet uitgekeken op ons vorige kleed. Maar ik vind het wel heel leuk om zo nu en dan eens te veranderen. Het nieuwe kleed matcht perfect met de okergele kussens en is nu ons ‘zomerkleed’.  interieur herfst

zomerschoenen woonkamer inrichtenwoonkamer inrichten zomerschoenen

Ben jij ook gek op het stylen van je interieur? Of heb je moeite bij je woonkamer inrichten?

Ik ben benieuwd! Laat het me weten in de comments.

BewarenBewaren

Powered by: FollowFashion.nl