Wondermiddel: kokosolie in je haar – DIY haarmasker

Huis-tuin-en-keukenmiddeltjes kunnen vaak goed gebruikt worden als wondermiddel voor huid en haar. Denk aan een gezichtmasker of  een lekkere scrub met honing als basisingrediënt. Nu las ik laatst in een artikel dat kokosolie in je haar echt een wondermiddel is. Tijd om dit wondermiddel eens onder de loep te nemen want wie wordt er nou niet blij van een bos glanzend haar?!

Het wondermiddel kokosolie

Het grote voordeel aan (ongeraffineerde) kokosolie in je haar is dat het geen chemicaliën bevat. Daarnaast voedt het je haar intensief en het werkt hydraterend waardoor het uitdroging voorkomt. Als je last hebt van beschadigd haar is kokosolie helemaal een aanrader, want het beschermt tegen eiwitverlies. Het zorgt er ook nog eens voor dat je haar sneller groeit. Genoeg voordelen om aan de slag te gaan voor een stralende haardos!

Haarmasker: kokosolie in je haar

De kokosolie werkt het beste als het een lange tijd intrekt. Bij 13 uur intrekken schijn je het beste resultaat te hebben, maar een nacht slapen is ook voldoende. De hoeveelheid kokosolie die je nodig hebt voor een masker varieert. Gebruik, afhankelijk van je haarlengte, 2-5 eetlepels olie. Om de olie te laten smelten kun je de magnetron gebruiken of de olie in een glas in heet water zetten. Als het zacht genoeg is, verdeel je de olie gelijkmatig over je haar en masseer je het goed in. Nachtje laten intrekken (vergeet geen handdoek op je hoofdkussen te leggen) en ‘s ochtends uitspoelen voor glanzend haar. Geen uren de tijd? Je kunt het kokosolie haarmasker natuurlijk ook na een uurtje weer uitspoelen. Een ander trucje is om je droge punten te voeden met een beetje kokosolie.

krullend haar routine

Ben je benieuwd hoe Marlou haar krullen zo mooi krijgt en houdt? Dit is Marlou’s haarroutine.

Powered by: FollowFashion.nl