Welk huidtype heb jij? (deel 2)

Vorig week hebben we je verteld hoe jij je huidtype kan bepalen. Ieder persoon heeft een ander soort huidtype, je zult danook begrijpen dat je niet zomaar elk verzorgingsprodukt kan begruiken. Per huidtype geven we je tips hoe jij je huid in perfecte balans kan houden.

Een normale huid
Was je gezicht 2 keer per dag met een mild reinigingsproduct, bijvoorbeeld een reinigingsmelk
Ook al heb je op het eerste gezicht geen problemen met je huid. Goed hydrateren blijft belangrijk om het natuurlijk vochtverlies te compenseren. Schaf je een luchtige, niet te vette dagcreme aan. De ideale creme voor jouw huidtype bevat meer water dan olie en mag geen uitdrogend effect hebben.
Controleer of je dagcreme een SPF bevat. Is dat niet zo, bescherm je huid dan met zonnecrcme (minstens SPF15) tegen UV-straling.

Een vette huid
Was je gezicht maximum 2 keer per dag met een mild reinigingsproduct. Gels zijn ideaal. Ze bestaan voor het grootste deel uit water en laten geen vet laagje achter.Laat je niet verleiden om je gezicht te vaak te wassen of te scrubben. Het doet je huid meer kwaad dan goed.
Gebruik een alcoholvrije tonic om overmatige olie te verwijderen.
Vermijd vette hydraterende cremes en zonnecremes. Gebruik bij voorkeur producten die niet comedogeen (en de porieën dus niet verstoppen) en olievrij zijn. Een lichte, vloeibare dagcrcme heeft geen glimmend effect omdat ze onmiddellijk wordt opgenomen door de huid.
Ook al verdwijnen je puistjes als je veel in de zon loopt, dat is meestal maar tijdelijk.. Vergeet dus zeker je zonnecreme niet (SPF15).

Een gemengde huid
Behandel een gemengde huid ook als zodanig. De droge delen hebben hydratatie nodig, de glimmende zones moeten mat gemaakt worden.
Was je gezicht 2 keer per dag met een mild reinigingsproduct. Gels bestaan voor het grootste deel uit water en laten geen vet laagje achter.
Te agressieve verzorgingsproducten kunnen irritaties veroorzaken. Een alcoholvrije tonic verwijdert overtollige olie.
Gebruik een vloeibare dagcreme voor de T-zone (voorhoofd, neus, kin). Deze wordt onmiddellijk door de huid opgenomen waardoor je huid minder gaat glimmen. Voor de droge zones schaf je je best een lichte hydraterende creme aan.
Breng elke dag een olievrije zonnecreme aan (minimim SPF15). Als je geluk hebt, zit die al in je dagcreme. Kies voor non-comedogene, olievrije verzorgingsproducten.

Een droge huid
Een schuimende, reinigende creme is geschikt voor een droge huid omdat ze een voedende film over de huid legt.. Vermijd tonic op basis van alcohol.
Hydrateer je huid elke dag. Een creme met een vaste samenstelling, die meer olie dan water bevat is aangewezen voor een droge huid. Heb je een superdroge huid, gebruik dan als aanvulling op je dagcrcme een vette nachtcreme.
Bescherm je huid tegen verdere uitdroging door zonnecreme te gebruiken (SPF15).
Vermijd geparfumeerde producten als je een gevoelige huid hebt.