Vanille Cake

Ingrediënten:

 

  • 250 gram zelfrijzend bakmeel (gezeefd)
  • 75-100 gram ruwe rietsuiker
  • 125 gram plantaardige margarine
  • 3 theelepels bakpoeder
  • 275 ml vanille sojadessert
  • 1/4 theelepel amandel en/of vanille essence
  • 1 snufje zeezout
  • zo nodig melk

Bereiding:
Los de suiker op in de margarine op een laag vuurtje en laat het geheel weer afkoelen. Mix in een aparte kom de droge ingrediënten. Voeg het margarine-mengsel toe en mix dit grondig. Voeg daarna soja-dessert en amandel en/of vanille essence toe. Als het mengsel te droog lijkt, voeg dan wat soja-melk toe tot er een dikke vloeibare deegmassa ontstaat. Afhankelijk van het gebruikte meel moet er meer of minder vloeistof toegevoegd worden. Volkorenmeel absorbeert meer vloeistof dan gewoon meel. Giet het mengsel in twee +/- 16 cm ronde bakvormen of in een broodvorm. Bak de cake in een middelmatig verhitte over (+/- 200C) in ongeveer 40 minuten gaar. Om te testen of de cake gaar is kan men een warm mes in het midden steken; het moet dan weer schoon uit de cake komen. Als de cake gaar is moet hij wat los van de vorm komen en moet de bovenkant stevig aanvoelen.