Tuininspiratie: mijn nieuwste aanwinsten – Follow Fashion

Mijn favoriete seizoen is aangebroken: het voorjaar. Als je mij al wat langer volgt dan weet je dat ik echt een buitenmens ben. Althans, als het weer het toe laat. Want met mijn wintertenen blijf ik in de winter liever binnen hangen. De laatste tijd heeft de zon zich al regelmatig laten zien en ben ik (buiten mijn werk om) bijna alleen nog maar buiten te vinden. Of semi-buiten, in onze veranda. In deze blog laat ik mijn nieuwste aanwinsten zien voor wat tuininspiratie!

Parasol

Voor mijn verjaardag heb ik dit jaar deze fantastische rieten gevraagd. De tuin krijgt er instant een caribische vibe van en hij zorgt voor wat verkoeling tijdens de zonnige dagen. Persoonlijk vind ik het heerlijk om veel in de zon te zitten maar als je met vrienden gaat eten tijdens de hete zomerdagen is het toch wel fijn om een parasol in de tuin te hebben.

De hedera die we vorig jaar hebben geplant begint ook mooi te groeien! 

tuininspiratie

Nieuwe siergrassen

Op Instagram vroeg ik dit weekend of het nog goed ging komen met onze siergrassen. Ze waren namelijk nog steeds niet uitgebloeid en het zag er vrij triest uit. Helaas was de conclusie dat ze waarschijnlijk de vorst deze winter niet hadden overleefd dus zijn we naar het tuincentrum gegaan om nieuwe te halen. Ze hadden niet meer het soort wat we vorig jaar hadden gekocht maar ik ben heel blij met dit alternatief. Net als vorig jaar hebben we de siergrassen afgewisseld met lavendel.

Nog meer groen in de tuin

Naast de siergrassen in de border heb ik ook een aantal nieuwe potten gekocht voor op het terras. Hier heb ik onder andere een citrusboompje in staan, een aantal mooie aloe vera planten, eucalyptus en oregano.

Hangmat

De hangmat hadden we al en zoals je in deze post kon zien hing hij eerst in onze veranda, op de plek van de glazen schuifdeuren. Mijn vriend wilde eigenlijk geen standaard voor de hangmat omdat hij deze dan steeds van het gras moet halen als hij gaat grasmaaien. Maar dit weekend zijn we tot een mooi compromis gekomen: de standaard blijft op het terras staan. Het is zo heerlijk om hier in te liggen!

Extra schuifdeur in de veranda

Zoals je in deze video kon zien heeft onze veranda onlangs prachtige glazen schuifdeuren gekregen. Nu was alleen de voorkant waar je meestal naar binnen loopt nog open. Hier besloten we zelf een houten schuifdeur voor te maken, afgetimmerd met underlayment aan de binnenkant. Nu kunnen we de veranda dus helemaal afsluiten, wat heerlijk is voor de wat koelere dagen!

 

tuininspiratie tuininspiratietuininspiratie

verandaveranda

tuininspiratietuininspiratie

veranda stylingveranda stylingtuininspiratietuininspiratie

Tuininspiratie – de verbouwing

Bekijk ook de video die we vorig jaar opnamen toen onze tuinverbouwing er net op zat!

Meer van onze veranda zien? In deze blog & video laat ik zien hoe ik het hier dit jaar opnieuw heb gestyled. 

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Powered by: FollowFashion.nl