Tequila-ijs

Benodigdheden:

  • 5 deciliter water
  • 25 theelepels citroensap
  • 20 eetlepels suiker
  • 5 eetlepels tequila
  • 2 stuks geraspte citroen
  • 1 ei (gebruik het eiwit van)
  • zout naar smaak

Bereiding:
Doe het water met de suiker in een pan en breng het al roerende aan de kook. Laat het suikerwater ongeveer 5 minuten op niet al te hoog vuur koken tot het stroperig begint te worden. Voeg de geraspte citroen toe en laat het afkoelen. Roer het citroensap door de afgekoelde siroop. Schenk de suikersiroop in een ijsbakje en plaats dit in de diepvriezer of in het vriesvak van de koelkast. Laat het mengsel in ongeveer 2 uur bevriezen tot een dikke moes. Splits de eieren. Klop het eiwit stijf. Vermeng de ijsmoes met het stijf geslagen eiwit, de tequila en het zout. Klop het met de mixer tot een smeuig geheel. Doe het mengsel weer in een ijsbakje en plaats dit weer in de diepvriezer of in het vriesvak. Laat het ijs in ongeveer 2 uur bevriezen. Schep het ijs tijdens het bevriezen af en toe door. Serveer het tequila-ijs in bolletjes en garneer deze met partjes citroen.