T-Mobile Recycle Deal: Dé uitkomst voor jouw telefoonprobleem!

Sinds mijn eerste Motorola op de middelbare school tel ik er zo’n 9; en dan vergeet ik er vast nog een paar mee te tellen. Nog een vraag voor jou: hoeveel van je oude telefoons liggen ergens nog in een laatje te verpieteren, in plaats van ze netjes in de recycle bak weg te gooien? Ik denk dat het wel duidelijk is dat alleen jij en ik al voor een behoorlijke e-waste dump hebben gezorgd.

Hebben-hebben-hebben

De mobiele telefoon is niet meer weg te denken uit ons leven. Soms voelt het als een verlengstuk van mijn arm. Ik gebruik ‘m ook écht veel. Zeker sinds de camerafunctie enorme stappen heeft gemaakt, gebruik ik mijn telefoon vaker. Bijvoorbeeld voor het maken van instastories en filmpjes op mijn instagramkanaal. En heb ik net een nieuwe telefoon, dan komt er niet veel later nóg een betere versie van uit. Zo staat momenteel de iPhone X op mijn to-have-lijstje. Ik moet van mezelf nog even wachten tot mijn huidige telefoon besluit ermee te kappen.

Maar voor mijn volgende telefoon ga ik het anders aanpakken. T-Mobile heeft nu iets unieks waar ik helemaal achter sta en die mijn first-world-problem om de nieuwste telefoon te bemachtigen nog voordat de oude versleten is, kan oplossen zónder de e-waste dump te vergroten: de T-Mobile Recycle Deal.

 

T-Mobile Recycle Deal

We recyclen glas, papier, elektra. Tijd om ook standaard onze telefoon te recyclen. Met de Recycle Deal van T-Mobile snijdt het mes aan twee kanten: je draagt bij aan een betere wereld doordat je bijdraagt aan het afval-vrij maken van telefoons, maar óók kan jij je oude toestel terugverkopen aan T-Mobile en in ruil daarvoor korting ontvangen op je abonnement.

 

Hoe werkt het precies?

Bij het afsluiten van een nieuwe abonnement bij T-Mobile kan je kiezen voor de Recycle Deal optie. Op dat moment wordt ook de restwaarde van je mobiele telefoon vastgesteld, ofwel het bedrag dat je mobiel waard is aan het einde van je abonnement. Deze restwaarde wordt verwerkt als maandelijkse korting waardoor je lagere kosten hebt. Aan het einde van je contracttermijn lever je je telefoon weer in. Wil je de telefoon behouden? Dan kan je er voor kiezen het restbedrag alsnog te betalen.

T-Mobile Recycle Deal - instagram

Mijn telefoon is onmisbaar in mijn werk! 

Recycle movement: 100% circulair

Voor het recyclen van de telefoons werkt T-Mobile samen met Closing The Loop, winnaar van de Circular Award 2018. Want als je gaat recyclen, dan moet je het natuurlijk wel goed doen. Closing The Loop werkt met de beste recyclers ter wereld, zodat je zeker weet dat je oude toestel goed terecht komt. Ook hier snijdt het mes weer aan meerdere kanten: de werkgelegenheid in ontwikkelingslanden wordt gestimuleerd én de herbruikbare metalen uit je oude telefoon worden beschikbaar gemaakt voor het maken van nieuwe telefoons. T-Mobile streeft ernaar dat voor elk toestel dat aan T-Mobile wordt terug verkocht een ‘afvaltoestel’ wordt gerecycled. Een mooi streven waar ik me helemaal in kan vinden!

 

Recycle or not to recycle? Is it really a question? 

Ik ben er niet per se trots op dat ik me laat verleiden tot het aankopen van de nieuwste telefoon met de beste camera’s en het mooiste design. Maar het is wat het is: mijn telefoon is mijn werk. Het heeft me voor een groot deel gebracht tot wat en wie ik nu ben. Ik weet dat het niet hoeft, maar het voelt een beetje alsof ik mezelf hiervoor moet verantwoorden, al is het maar naar mezelf toe. Nu dat ik de optie heb om een Recycle Deal af te sluiten kies ik daar wel voor. Dit is toch wel het minste wat ik kan doen na al die jaren bijgedragen te hebben aan de e-waste dump? Het voelt in ieder geval een stuk beter dan ‘m in een laatje te laten verstoffen als zogenaamde ‘reserve telefoon’.

 

Ben jij je bewust van je e-waste? Ben ik de enige die zich laat verleiden door nieuwe telefoons? Ik ben benieuwd of jij je hier in herkent, of juist misschien wel helemaal niet. 

De leukste accessoire voor je telefoon.

Powered by: FollowFashion.nl