Surinaamse kippastei

Ingrediënten: (4 personen):

  • 400 gram kipfilet
  • 100 gram margarine
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel vetsin (smaakversterker)
  • 2 grote tomaten
  • 2 uien
  • 3 takjes selderij
  • 1 bouillonblokje
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 1/2 liter blik doperwten
  • 1/2 liter blik wortelen
  • 1 eetlepel kappers
  • 4 augurken
  • 2 eetlepels zilveruitjes
  • 2 pakjes diepvries roomboterbladerdeeg (bevroren laten tot gebruik)

Bereiding:
De kip in kleine stukjes snijden. De kip tien minuten (gaar) braden in 100 gram margarine met bouillonblokje, peper, zout, uien en selderij. De kip uit de pan halen en in hele kleine stukjes snijden of de kip uit elkaar trekken met twee vorken. Bak de fijngesneden tomaten en knoflook in 25 gram margarine en voeg vervolgens de fijngesneden kip toe samen met de tomatenpuree. Laat dit alles vijf minuten sudderen. Snij ondertussen de augurken, zilveruitjes en wortelen fijn (het vocht niet gebruiken) en voeg de kappers en doperwten (vocht niet gebruiken) toe. Dit geheel mengen met elkaar en voeg de bereide kip toe met vetsin. De ovenschaal insmeren met boter en bedek de bodem en zijkanten met het bladerdeeg. Doe de vulling hierin (zonder vocht) en bedek alles met bladerdeeg. Nu moet het nog in een voorverwarmde oven totdat de pastei goudbruin is.