Sports Illustrated zet transgender model op de cover

Op Instagram schrijft het supermodel zich enorm vereerd te voelen om op de voorpagina van het tijdschrift te staan. ‘Het team van SI heeft een baanbrekend nummer gecreëerd door een diverse groep van getalenteerde, mooie vrouwen op een creatieve en waardige manier samen te brengen’, deelt ze bij een foto van de shoot. ‘Ik voel me sterk en ik voel me geïnspireerd om te vechten, niet alleen voor mij, maar voor iedereen die met discriminatie wordt geconfronteerd.

Het tijdschrift wilde al langer samenwerken met Valentina vanwege haar activistische houding. Vooral voor Brazilië, waar het model vandaag komt, is haar stem van wereldbelang. In het land heerst nog altijd geen veilig klimaat en regelmatig komt het voor dat transgenders worden vermoord.

“Ik was dolgelukkig toen ik het nieuws te horen kreeg. Het leek niet echt”, vertelt Valentina aan People Magazine….

Lees verder op:
https://www.rtlnieuws.nl/entertainment/artikel/5171027/sports-illustrated-zet-transgender-model-op-de-cover