Spicy Bloemkool

Ingrediënten

  • 1 grote bloemkool roosjes
  • 4 tomaten in stukjes
  • 6 eetlepels zonnebloemolie
  • 4 kardemompeulen zaden
  • 1 kaneelpijp in stukjes
  • 6 kruidnagels
  • 4 laurierbladen
  • 1 grote ui fijngesneden
  • 4 tenen knoflook uitgeperst
  • 5cm gemberwortel fijngesneden
  • 1 theelepel kurkumapoeder
  • 1-2 theelepel paprikapoeder
  • 1-2 theelepel suiker
  • 12 cashewnoten geroosterd
  • 30g rozijnen

Verhit helft van de olie in een grote pan en bak de bloemkoolroosjes lichtbruin en houdt ze apart. Verhit de resterende olie en bak de laurierbladen, kardemomzaden en de kaneel stukjes ca 1 minuut, voeg de ui, knoflook, gember stukjes, tomaten en kurkumapoeder en bak nog 2 minuten. Nu voeg de bloemkoolroosjes en klein beetje water en zout, suiker en paprikapoeder naar smaak toe en bak ze alles samen ca 3 minuten.
Schep de curry op een grote schaal en garneer met cashewnoten en rozijnen.