Sauzen

sauces collection

Hartige jus en sauzen kun je binnen een mum van tijd bereiden. Hier volgen een paar opties.

Benodigdheden:

  • 25 gram boter(2 eetlepels)
  • 1 tomaat
  • 1 kleine ui(in reepjes gesneden of gesnipperd)
  • 0,5 lepel azijn
  • zout of maggieblokje(naar smaak toevoegen)
  • 1 groene madam janet peper
  • 1 kopje water

Bereiding:
Fruit de ui in de boter tot het licht bruin is. Bak daarna de tomaat
mee. Voeg daarna de azijn, madam janet, water, zout of maggieblokje toe. Laat
alles daarna inkoken tot je half vet en half water vind en laat dit op een
zacht vuurtje sudderen gedurende een paar minuten.

Kerrie saus

Benodigdheden:

  • 1 tomaat of 1 theelepel tomaten puree
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 25 gram margarine
  • 1theelepel kerrie
  • zwarte peper (naar smaak toevoegen)
  • 1 hele geurige peper (naar smaak toevoegen)
  • 1 magieblokje
  • 1kopje water

Bereiding:
Snipper de ui en knoflook en bak tot het licht bruin is, voeg halverwege de
kerrie toe. Voeg daarna de tomaten puree of tomaat toe. Doe daarna het
magieblokje en water erbij. Laat ook hier het saus koken tot je half vet en
half water heb.Voeg aan het eind wat zwarte peper naar smaak toe.