Sarcasten zijn de fijnste mensen op aarde en dit is waarom

Je hebt het of je hebt het niet: het sarcastische gen. Soms reageer je gewoon, uh, vrij vervelend op mensen. Nou ja, jij vindt het hartstikke grappig, want je meent er helemaal niets van wat je zegt. Helaas snapt niet iedereen deze humor en dat is voor jou soms pittig. Toch vinden de meeste mensen jou ontzettend hilarisch en dit is waarom. 

1. Je lost problemen op
Sarcastische mensen zijn echte probleemoplossers. Ze staan vaak positief in het leven en dat heeft te maken met het creatief oplossen van problemen. Zit je ergens mee? Bel even die sarcast op, want hij helpt je sowieso uit de brand. 

2. Je bent altijd gezellig
Sarcasten houden je aan de praat en zo voorkom je van die awkward stiltes. Ze zijn zelfverzekerd en daarom zijn ze altijd wel in voor een praatje. 

3. Je kunt tegen een stootje
Deze mensen nemen alles met een korreltje zout, dus geen paniek dat ze in huilen uitbarsten als jij een grapje over ze maakt. Sarcasten zijn ervoor gemaakt om tegen zulke grappen te kunnen. Waarschijnlijk maken ze ook ontelbaar veel grappen over zichzelf, dus dat verklaart al genoeg. 

4. Je hebt gezonde hersenen
Sarcasme is voor veel mensen lastig om te begrijpen, maar de mensen die het wel begrijpen, hebben vaak actievere hersenen, omdat ze hier over nadenken. Sarcastische mensen hebben getrainde hersenen en dat is zeker wel een voordeel. 

5. Je maakt je niet druk
Druk maken? Dat is nergens voor nodig. Zo denken sarcasten en dat is ontzettend chill. Het valt niet meer terug te draaien, dus dan worden maar sarcastische grappen over gemaakt. Altijd het positieve ervan inzien, dat doen sarcasten. 

6. Je bent hilarisch
Je kunt er niets aan doen, maar sarcastische mensen zijn zo grappig. Als jij een avond aan tafel zit met een sarcast, weet je gewoon dat je met buikpijn van het lachen naar huis gaat. Hoe deze mensen in hun rol blijven, is gewoon hilarisch. Hoe krijgen ze die opmerkingen toch elke keer verzonnen? 

7. Je flirt beter
Als sarcast is de kans groot dat jij door je sarcasme aan de man komt. Het blijkt zelfs uit onderzoek. Zestig vrouwen werden versierd zonder dat ze het wisten en geloof het of niet, maar het sarcastische gedrag heeft daar een steentje aan bijgedragen. De grapjes waren zeker in de smaak gevallen. 

8. Je bent goudeerlijk
Als vriendinnen iets aan jou vragen, weten ze zeker dat ze een eerlijk antwoord krijgen. Niet eromheen praten, maar gewoon recht door zee. Je vindt het mooi of niet en dat durf je eerlijk te zeggen. Als het negatief is, weet je het altijd wel op een leuke manier te brengen. 

9. Je bent slimmer
Uit onderzoek blijkt dat sarcastische mensen slimmer zijn en dat is natuurlijk mooi meegenomen. Sarcasme wordt gezien als een soort hersengymnastiek. Door sarcastisch te denken, worden je hersenen getraind en dan weet je wel wat het gevolg daarvan is. Lees dit artikel om het onderzoek te lezen. 

10. Je bent creatiever
Nóg meer voordelen van sarcasme, namelijk dat je creatiever bent. Uit onderzoek van Harvard en de Europese Business School INSEAD blijkt dat sarcastische mensen creatiever zijn. Dat verklaart een hoop natuurlijk. Lees dit artikel om meer over dit onderzoek te lezen.

Beeld: iStock | Bron: Grazia, man-man.nl

Powered by: GirlScene.nl