Roergebakken groentenmix

De bereidingstijd voor dit gerecht bedraagt ongeveer 20 tot 30 minuten.

Benodigdheden:

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ons babymais
  • 200 gram broccoli
  • 1 rode paprika
  • 1 ons peultjes
  • 125 gram schoongemaakte tauge
  • 1 ons oesterzwammen
  • 3 eetlepels zonnebloemolie
  • beetje maizena
  • oestersaus
  • zout naar smaak

Was de broccoli en snijd het in stukjes. Maak daarna de peultjes schoon. Snijd de paprika hierna in lengte in smalle reepjes. Maak de oesterzwammen schoon, maak ze niet nat, maar gebruik een borstel. Schil de ui, was het en snijd de ui in ringen.

Verhit daarna in een wok de olie. Fruit de ui en knoflook en laat het geheel en beetje bakken. Voeg er vervolgens de babymais, broccoli, paprika en de peultjes aan toe. Doe er wat oestersaus bij naar smaak. Roer het geheel en laat het ongeveer 5 minuten op het vuur staan. De babymaisjes, tauge en de oesterzwammen kunnen nu erdoorheen geschept worden. Eventueel kan er zout toegevoegd worden naar smaak.

Voordat de wok van het vuur wordt afgehaald dient de maizena toegevoegd te worden aan het geheel. Neem een beker en doe daar een eetlepel maizena in. Voeg hier een beetje water aan toe. Roer het totdat er geen klonters zijn. De maizenamengsel mag niet te dun te zijn. Voeg het aan de groenten toe, schep het even om en haal het van het vuur.

De groenten dienen wel knapperig te blijven. Het is dus heel belangrijk dat het niet te zacht wordt, doe er daarom geen deksel op de pan. Serveren met mihoen of rijst.

Ik wil hierbij een vriendin van me bedanken van wie het recept afkomstig is.

Eet smakelijk