Recept: healthy banaan pannenkoekjes – Follow Fashion

Herken je dat, dat je op doordeweekse dagen bijna elke ochtend met hetzelfde ontbijt begint? Gewoon omdat het makkelijk is. Juist daarom vind ik het extra leuk om in het weekend iets meer tijd aan mijn ontbijt te besteden. Wat ik dan het liefste maak? Deze heerlijke banaan pannenkoekjes!

Vertrouwd bakje havermout

Door de week begin ik mijn dag (bijna) altijd met een bakje havermout, gewoon omdat het in no time klaar is. In het weekend hoef ik gelukkig niet op tijd de deur uit en heb ik dus alle de tijd om te ontbijten en uitgebreid de krant te lezen. Dan vind ik het heerlijk om extra tijd aan mijn ontbijt te besteden, ik maak er echt een soort feestje van. En dan het liefst een pancake party met deze banaan pannenkoekjes.

Recept: healthy banaan pannenkoekjes

Ingrediënten:

(voor 6 personen)

 • 225 gr havermout
 • 3 bananen
 • 225 gr frambozen (of ander fruit wat je lekker vindt)
 • 3 eieren
 • 300 ml (amandel)melk
 • tl (kokos)olie

Bereiding:

 1. Maal de havermout fijn in een keukenmachine (of blender).
 2. Prak de bananen fijn, voeg dit samen met de eieren en de melk toe aan de havermout, en mix tot een glad beslag.
 3. Verhit de olie in een koekenpan en schep een grote lepel beslag in de pan.
 4. Bak de pannenkoeken ongeveer 2 minuten op middelhoog vuur, keer ze om en bak de andere kant tot ze een mooie bruine kleur hebben.
 5. Herhaal deze stappen tot het beslag op is.
 6. Verwarm de frambozen in een steelpannetje voor ongeveer 5 minuten op middelhoog vuur, en voeg eventueel wat water toe als de saus te dik is.
 7. Serveer banaan pannenkoekjes met de frambozensaus.

Deze pannenkoekjes zijn trouwens niet alleen heerlijk als ontbijt, ze zijn ook ideaal voor een uitgebreide brunch of picknick.

Ben jij in de herfst ook dol op soep? Dit zijn onze 3 favoriete soep recepten.

Powered by: FollowFashion.nl