Recept: Droge aardappel sambal

Ingrediënten:

  • 1 zakje aardappelfrites of zelf 1 pond aardappel schillen, grof raspen en droogbakken
  • 2 pepers zonder pit
  • 1 mespuntje zout
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 mespuntje adjinomoto
  • 1 bouillonblokje
  • 1 vingerlengte Laos
  • 1/2 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1/2 theelepel trassi
  • 2 eetlepels olie

Bereiding:
Giet de olie in een pan (wok) en laat heet worden. Bak de fijngesneden ui en knoflook bruin. Vervolgens de fijn gestampte Laos, peper, trassi en de rest van de ingrediënten. Dit alles goed doorbakken en steeds omscheppen om aanbranden te voorkomen. Doe het vuur uit en schep (heel snel) de droog gebakken aardappelfrites goed door de massa zodat deze aan alle stukjes frites blijven “plakken”.

Let op: Dek de sambal niet af, anders wordt de sambal slap. De sambal moet krokant blijven! Heerlijk bij nasi of bami.