Quooker CUBE Flex – Mijn ervaring met deze multitasker!

Al een paar jaar stond ie op mijn wishlist.. En deze week was het ein-de-lijk zover!! We hebben een Quooker gekregen in onze keuken. En niet zomaar één.. de nieuwste Quooker CUBE Flex. Als theeleut word ik hier natuurlijk super blij van. En ik niet alleen, ook Jurre is er blij mee. Als we ‘s avonds op de bank zaten en hij vroeg wat ik wilde drinken, keek hij altijd een beetje moeilijk als ik om thee vroeg. Dat is verleden tijd! Want nu hoeft hij niet meer te wachten tot de waterkoker klaar is.. Hij tapt mijn theetje zo uit de kraan. Deze nieuwe Quooker tapt maar liefst 5 soorten water uit 1 kraan!

Ook bruisend water

Deze kraan is niet alleen voor theetjes, hij tapt ook koel gefilterd water én bruisend water! De flessen frisdrank die Jurre wekelijks aanschafte zijn nu verleden tijd. “Zo leuk, kan ik mijn eigen frisdrank maken!” Riep hij direct nadat hij zijn eerste drankje met vlierbloesemsiroop had getapt.

De CUBE zit onderin ons keukenkastje naast het Quooker-reservoir. Er zit een filter in, die het water zuivert. Aan de CUBE zit een CO2-cilinder, een koolzuurfles, waarmee je wel 70 liter koud bruiswater uit je Quooker-kraan kunt tappen.

“De uittrekslang is ook ideaal om mijn plantjes water te geven!”

Sneller koken

Deze kraan kan dus echt alles en het blijkt ook super handig te zijn tijdens het koken. Daar had ik nog helemaal niet bij stil gestaan maar je kunt het gekookte water natuurlijk ook gebruiken voor het koken! Het wachten op kokend water in je pannetje is dus ook verleden tijd..

Je hoeft trouwens niet bang te zijn dat deze kraan niet veilig is voor kids. Het kokende water komt namelijk uit de kraan wanneer je dubbel drukt en dan draait op de knop. Een handeling die je net even moet weten en een kind niet zomaar zal doen.

Na het koken is de wasbak ook sneller schoongemaakt doordat deze Quooker-kraan een flexibele uittrekslang heeft.

quooker

Een musthave voor in je keuken

Wij zijn om: de Quooker CUBE is echt een musthave voor in je keuken. Hij is niet alleen super handig & praktisch.. Onze keuken heeft er direct een upgrade door gekregen! De kraan is echt een eyecatcher en geeft de keuken veel meer body. Wij hebben gekozen voor de RVS variant met ronde vorm. Jurre vroeg zich nog af of deze kraan ook energie zuinig is en dat blijkt ook het geval. Of je drinkwater koelt in een koelkast of in een gekoeld waterreservoir, maakt namelijk niets uit. Het afkoelen kost evenveel energie en met maar 16W stand by-verlies (ongeveer €0,07 per dag) is de CUBE van Quooker ook nog eens zuinig. Ik zeg: win-win situatie! Ook scheelt het ons tijd en ruimte in de de koelkast want nu hoeven we geen flessen water meer aan te slepen!

Mijn ervaring

Zoals je kunt lezen ben ik echt super blij met deze nieuwe aanwinst voor onze keuken! Ideaal om zo vijf soorten water binnen handbereik te hebben: bruisend, kokend, warm, koud en gefilterd. We zijn nu al helemaal verslingerd aan de Quooker en de keuken heeft echt een upgrade gekregen. We hebben besloten dat we de keuken nog verder willen gaan aanpakken. Eind volgende maand zal er een kleine verbouwing plaats vinden.. Hier houd ik jullie natuurlijk van op de hoogte! En één ding is zeker: de Quooker is een blijvertje!

quookerquookerquooker

“Er zit een speciale beveiliging op het gekookte water. Door twee keer te drukken en dan te draaien komt het gekookte water uit de kraan. Lekker veilig voor kids dus!”

quooker

“Zelfs koken gaat nu nog efficiënter, daar houd ik van!”

quooker

quooker

quooker

Volgende maand wordt onze keuken verbouwd! Benieuwd? Houd mijn blog en Instagram in de gaten! Het gedeelte waar nu de drie witte stoeltjes staan gaat eruit en hier wordt een barretje geplaatst. Ook gaan we de keukendeuren en het keukenblad vervangen. Dan komt de Quooker CUBE nog beter tot zijn recht 🙂

Deze blogpost bevat product placement.

Powered by: FollowFashion.nl