Plantenhanger knopen DIY – Super easy & leuk voor je interieur!

De plantenhanger is momenteel weer helemaal terug van weggeweest! Je kunt hem in de winkel kopen maar zelf een plantenhanger knopen is natuurlijk veel leuker. Ik heb zelf ook een aantal plantenhangers in huis hangen waar ik laatst nieuwe plantjes voor shopte. Bekijk hier de video.

Hoe leuk en schattig zijn deze hangende plantjes? Je kan er veel variaties mee maken en maken je interieur gelijk wat groener en speelser. Hoog tijd voor een DIY die je in stappen laat zien hoe je deze hanging plants zelf thuis kan maken! Maar voor we zelf aan de slag gaan eerst nog wat inspiratie foto’s van mooie planten in plantenhangers die we op Pinterest tegen kwamen:

Ok, tijd om de handen uit de mouwen te steken. Samen met Maayke ging ik aan de slag om onze eigen plantenhangers te knopen.

Wat heb je nodig?

  • Touw
  • Schaar
  • Planten potje (het liefst met een gat onderin)

hangende planten diy

Wat moet je doen?

Knip 8 X een stuk van het touw in gelijke lengte. De lengte van het touw is afhankelijk van de grootte van het potje en hoe hoog je het plantje wil hebben hangen. Knoop alle draden bij het uiteinde van het touw aan elkaar.

hangende planten diy

Plantenhanger knopen

Tijd om te knopen. Het makkelijkst is om een potje te kiezen met een gat aan de onderkant. Hier haal door de binnenkant van het potje de touwen heen. Mocht je een potje hebben zonder een gat onderin dan kan je, net als wij hebben gedaan, ook om het potje heen knopen. Verdeel de touwen in paren van twee en leg deze vier verschillende kanten op. Knoop deze twee touwen aan elkaar op de rand van de onderkant van het potje.

hangende planten diy

hangende planten diyhangende planten diy

Verbind vervolgens twee draden met elkaar van de andere hoek. Knoop deze aan elkaar en doe dit bij alle draden zodat er een ruitpatroon ontstaat. Het is de bedoeling dat er een ‘net’ idee ontstaat.

Knoop de draden door totdat het potje stevig in het netje hangt.

Vul het potje met aarde en stop er een leuke plant in. Wij hebben gekozen voor leuke witte bloempotjes met cactussen erin!

hangende planten diyhangende planten diyhangende planten diyplantenhanger knopen

Wij zijn heel benieuwd of jij ook geïnspireerd bent om hangende planten in je interieur te verwerken. Laat het ons weten in een reactie en mocht je enthousiast zijn en Pinterest hebben, pin dan onderstaande foto met het stappenplan op jouw board!

plantenhanger knopen

Vond je deze plantenhanger knopen DIY ook leuk? Deel bovenstaande afbeelding op je Pinterest board en klik hier voor meer DIY reports.

Shoplog: plantjes voor in de plantenhanger & meer

Bekijk hieronder mijn shoplog video waarin ook mijn plantenhangers te zien zijn!

Abonneer je ook op mijn Youtube kanaal voor meer video’s!

 

Powered by: FollowFashion.nl