Personal update: hoe gaat het met mij?

De decembermaand is begonnen en dan komt het besef: het jaar 2017 is alweer bijna voorbij. Wow, wat is dat weer snel gegaan! Tijd voor een personal update want er is weer veel gebeurd dit jaar en er staan weer nieuwe plannen klaar voor het nieuwe jaar.

Hoe vergaat het ondernemen?

Dit jaar was een druk jaar waarin ik naast mijn twee blogs als freelance Brand manager voor Brandfield heb gewerkt. Een pittige maar super leuke combinatie waarbij ik aan veel mooie campagnes heb mogen werken en daarnaast veel leuke content heb gecreëerd voor Follow Fashion en Followfitgirls. De klus voor Brandfield heb ik in 2016 aangenomen dus dit was het tweede jaar en nu is het tijd om weer afscheid te nemen.

Focus 

Ik ga me weer volop focussen op mijn eigen business en ik blijf ernaast wel freelancen maar niet meer voor 32 uur vast bij één partij. Toen ik studeerde was het mijn droom om Brand manager te worden en dat is gelukt. Maar naarmate ik ben gaan ondernemen besef ik me dat ik ook echt een ondernemer ben en tijdens mijn periode bij Brandfield heb ik toch minder tijd gehad voor mijn eigen bedrijf. Natuurlijk heb ik de blogs wel actief bijgehouden en zijn er leuke samenwerkingen geweest.. Maar ik heb niet echt de tijd gehad om mijn eigen strategie goed onder de loep te nemen en nieuwe dingen op te pakken.

In december werk ik nog 1 dag in de week voor Brandfield en daarna neem ik officieel afscheid. Ik heb onwijs veel zin om weer fulltime voor mezelf te werken en ik ga bezig met een online portfolio waarin ik laat zien wat ik voor bedrijven kan betekenen. Ik vind het heel leuk om mijn kennis en ervaring op het gebied van branding, content en online marketing in te zetten voor verschillende bedrijven en daarnaast ga ik werken aan mijn eigen personal brand. Ik wil mijn Youtube kanaal verder laten doorgroeien en voor Followfitgirls staat een nieuw e-book op de planning.

Bewust leven

“Wat is voor jou belangrijk is als het gaat om Gezondheid, Geluk, Geld, Nu&Later, Werken, Lichaam en Vrijheid?”

Gezondheid is voor mij heel belangrijk. Ik probeer elke week 3 à 4 keer te sporten zodat ik mijn Lichaam fit houdt en door de weeks eet ik zoveel mogelijk gezond. Maar ook genieten vind ik belangrijk. Sommige mensen denken dat ik alleen maar bezig ben met gezond eten en sporten omdat ik Followfitgirls heb opgericht en hier workout video’s voor maak. Dit wil niet zeggen dat ik calorieën tel en op zaterdag avond met een glas water in de kroeg sta. Ik probeer wel bewust te leven maar ook bewust te genieten van gezellige momenten en af en toe een lekker stuk chocola.

Afgelopen jaren heb ik keihard gewerkt en dit heeft ervoor gezorgd dat ik genoeg Geld verdien om lekker te kunnen leven. Eerlijk gezegd is dit best lang een onderwerp geweest waar ik me druk over maakte. Dit begon natuurlijk toen ik mijn vaste baan opzei en koos voor het ondernemerschap. Ik heb in de eerste jaren ook niet heel veel winst gemaakt maar toch was ik super blij met mijn keuze want ik kreeg er ook een hoop Vrijheid voor terug. En dat is iets wat ik heel belangrijk vind. Daar ben ik afgelopen tijd wel achter gekomen.

Met name als het gaat om Werken is vrijheid belangrijk. Ik doe creatief werk en dat betekent dat ik niet de hele dag door maar creatieve uitspattingen heb. Bij Brandfield werkte ik als freelancer maar zat er wel 3 dagen op kantoor. Ik merkte dat ik het best lastig vond om op vaste tijden bepaalde overleggen in te moeten.. Soms zat ik net in een creatieve wave en dan moet je opeens gaan vergaderen. Of er werd van me verwacht dat ik binnen een paar uur een creatief concept op tafel zou leggen terwijl mijn hoofd te vol zat om creatief te zijn.

Als we het hebben over Nu&Later dan kan ik zeggen dat ik eigenlijk heel erg in het ‘nu’ leef. Ik ben niet van de lange termijn plannen. Natuurlijk maak ik voor mijn werk wel doelstellingen maar dit zijn meer doelstellingen voor nu en 2 jaar. Al ben ik nu wel begonnen met sparen voor mijn pensioen want dat moet je als ondernemer natuurlijk zelf doen.

Waarom Bewuzt?

Dit brengt mij op het volgende punt. Het einde van het jaar is in zicht en dat betekent dat ik me weer oriënteer op de keuze voor de juiste zorgverzekering.

Bewuzt is dé zorgverzekering die staat voor betaalbare zorg voor iedereen. Deze zorgverzekering richt zich op mensen die zelf bewuste keuzes maken en dus actief in het leven staan. Voor je zorgverzekering wil je natuurlijk niet teveel betalen, dus is Bewuzt een ideale keuze.​​​​ Voor de basisverzekering betaal je 101,35 per maand met een verplicht eigen risico van 385,-.

Ook ideaal: 

– Aanvullende optie niet gebruikt? Dan ontvang je no-claimkorting!
– En ook nog: een gratis tandongevallenverzekering. Declareren kan eenvoudig en snel via de app – binnen 6 werkdagen ontvang je je geld!

Heb jij al een zorgverzekering gekozen? Neem ook zeker even een kijkje op de website van Bewuzt en bereken snel en makkelijk je premie online. 

“Geluk zit hem vaak in kleine dingen. Zo kan ik super happy worden van onze kleine Bounty & Mila.” 

Deze blogpost is geschreven in samenwerking met Bewuzt.

Powered by: FollowFashion.nl