Pegboard DIY – Wandbord maken van underlayment

Al meerdere keren ben ik de Pegboard DIY op Pinterest tegen gekomen. Zo leuk, een wandbord vol met ronde gaten waar je zelf plankjes en andere leuke dingen aan kan hangen. Hoewel Jur en ik het best leuk vinden om samen te klussen of de DIY-en bleef dit pegboard er steeds bij.. Stiekem zag ik er tegenop om al die kleine gaatjes uit te meten op zo’n plaat. Daarom besloot ik zelf een simpele versie van een pegboard te maken. Uiteraard wel met wat hulp van manlief, hoewel ik het dit keer ook zonder hem had gekund. Samen zo’n projectje oppakken is net even wat leuker.

Voor dit Do It Yourself project ben ik gaan shoppen bij Karwei. Daar hadden ze een mini variant van een pegboard, en ik besloot deze op een grote underlayment plaat te maken. Samen met nog een aantal items. Voor deze DIY heb ik deze items gekocht:

  • Underlayment plaat
  • Mini pegboard incl. accessoires
  • Goudkleurige plankdragers
  • Goudkleurige wand boxen
  • Twee klemborden (uiteindelijk 1 gebruikt)
  • Le noir blanc verf (mini verpakking) Richmond Green
  • Een lakroller en verfbakje

Daarnaast heb je uiteraard een boor nodig, wat schroeven, een waterpas en een zaagmachine.

 

Underlayment platen zijn nogal groot dus we hebben vooraf de plaat uitgemeten en op maat gezaagd.

Ik gebruik de grote underlayment plaat als ondergrond. Daar komt het mini pegboard op te hangen. Deze was ook in houtkleur maar omdat ik wat meer contrast in mijn wandbord wilde heb ik besloten om deze te verven. Bij Karwei verkopen ze testers van Le Noir & Blanc verf. Ideaal als je maar een klein oppervlakte hoeft te verven. Uiteindelijk had ik aan 1 potje meer dan genoeg en het was echt in no time geverfd.

pegboard diy

pegboard diy

pegboard diy

Vervolgens heb ik alle items die ik op mijn wandbord wilde erop gelegd voordat we ze gingen vastschroeven. Uiteraard kwam de waterpas hier ook goed van pas, want alles moet wel recht hangen.

Bij het mini pegboard zaten ook een aantal zwarte accessoires zoals plankjes en een stangetje waar je dingen aan kan ophangen. Deze heb ik als laatste eraan bevestigd.

 

pegboard diy

pegboard diy

We hebben ons wandbord in de achterste hal opgehangen. Zo heeft deze hal echt een mooie upgrade gekregen. Het leukste vond ik natuurlijk om alles te gaan stylen. Ik heb ervoor gekozen om het goud ook terug te laten komen in de accessoires op de plankjes. Natuurlijk mocht wat groen ook niet ontbreken op dit wandbord, dit geeft het direct een hele frisse vibe. Ik hou ervan!

Ideaal aan dit wandbord is natuurlijk dat ik hier steeds weer kan restylen. Een ander plantje, iets nieuws op het klembord.. Leuk en perfect voor iemand als ik die constant dingen aan het veranderen is in huis.

pegboard diypegboard diypegboard diypegboard diypegboard diy pegboard diy

En? Is deze pegboard diy ook iets voor jou? Laat het me weten in de comments of laat een reactie achter op mijn Instagram @marlouvolkerink.

Omdat ik natuurlijk hoop dat je de kriebels hebt gekregen om zelf ook aan de slag te gaan met een uniek DIY-design daag ik je uit! Er schuilt toch ook een interieur designer in jou? Bekijk hier alle informatie om mee te doen.

Klik hier voor meer DIY projecten op Follow Fashion.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Powered by: FollowFashion.nl