Overheerlijke Zalmbroodjes

Benodigdheden:
? blik zalm ( 420 gram)
? 1 pakje roomboter bladerdeeg (10 stuks)
? 2 sneetjes brood
? 3 knoflookteentjes
? vers gemalen peper (naar smaak)
? 1/2 theelepel zwarte peper
? 1 theelepel kantjoer
? 2 maggieblokjes
? 1 afgestreken theelepel zout (toevoegen naar smaak)
? 2 takjes selderie
? 2 eieren

Haal het bladerdeeg uit de verpakking en leg ze los van elkaar om te ontdooien. Zalm uit laten lekken, verwijder de graat en het vel. Prak de zalm fijn. Klop de eieren en doe ongeveer anderhalve ei bij de zalm. De rest van het ei bewaren om de broodjes te bestrijken. Voeg de rest van de ingrediënten erbij en meng alles goed door elkaar.

Leg een bakblik klaar en bekleed het met bakpapier. Zet ondertussen de oven op 220 graden. Verdeel de zalm in 10 porties, ongeveer 2 eetlepels per bladerdeeg. (niet te veel anders kun je ze niet dicht vouwen).
Het kan zijn dat er beetje vulling over blijft. Dit kun je gebruiken voor iets anders (zie tip).
Vouw de bladerdeeg dicht en druk de zijkanten goed plat met een vork (ziet mooier uit ). Bestrijk de broodjes met het overgebleven ei. Bak de broodjes ongeveer 20 -25 minuten lichtbruin.

Als je 10 broodjes te veel vindt kunt je een klein blikje zalm (210 gram) gebruiken en de ingrediënten halveren.
Haal 5 stuks bladerdeeg uit de verpakking en vries de rest meteen in. (Bladerdeeg mag je niet ontdooien en opnieuw invriezen.)
Voor de variatie kun je tonijn of gehakt gebruiken.

Tip: Mocht je een beetje vulling over hebben dan kun je een paar aardappels koken en pureren. Voeg het restje zalm erbij zet het in de koelkast om af te koelen. Bestrooi het aanrecht met een beetje meel. Rol met je hand de vulling tot een lange rol.
(Je kunt ook een slagroomspuitzak gebruiken, zonder hulpstukje).
(Bestrijk de binnenkant van de spuitzak met olie, dan plakt de vulling niet aan de zak).
Snij de rol in kleine stukjes (zo groot als een kroket). Haal de stukjes door een los geklopte ei en paneer de kroketten. Herhaal dit nog een keer en frituur ze licht bruin.

Eet smakelijk!