Overbeharing: de nieuwste methode is flitsen

Sinds kort is er een nieuw middel tegen overbeharing: de lichtflitser, die werkt met het IPL systeem (Intense Pulse Light) Het is pijnloos en een alternatief voor harsen, scheren en elektrisch epileren.

Door het apparaat wordt een lichtflits op de huid afgegeven en wordt door pigment dit omgezet in warmte. Bij 70 graden schroeien de haarvaatjes dicht en kan het haartje niet meer terugkomen. Gemiddeld zijn er 6 behandelingen nodig om er helemaal vanaf te zijn. Dit komt doordat haartjes verschillende groeifasen hebben.

Mensen met een zeer donkere huid of mensen met grijze of lichtblonde haren zijn niet geschikt om met deze methode behandeld te worden.

Stap niet zomaar de eerste beste salon of kliniek binnen!
Het is raadzaam om je eerst goed te laten informeren over deze behandeling door een specialist. Deze methode van behandelen is vrij nieuw en niet iedereen heeft er veel ervaring mee. Je huisarts of zorgverzekeraar kunnen je beter informeren hierover. Soms is het mogelijk een deel van de kosten te laten vergoeden door de zorgverzekeraar. Hiervoor heb je verwijzing nodig van je huisarts. De prijzen verschillen per salon en kliniek en zijn niet goedkoop.