Onze favoriete kerst interieur ideeen

De kerstdagen zelf zijn ontzettend gezellig, maar eigenlijk vinden we alle voorpret om ons interieur kerstproof te maken net zo leuk. Zie jij door alle (kerst)bomen en ontelbare kerstdecoratie spullen het bos niet meer? Laat je inspireren door onze favoriete kerst interieur ideeën!

Een warme winterse basis

Een goede basis is het halve werk voor een mooi kerst interieur, zorg er dus eerst voor dat je interieur winterproof is met veel warme en sfeervolle accessoires. Leef je uit met een overload aan kussens, warme plaids en kaarsen. Ook een paar accessoires in de ‘a touch of gold’-trendkleur geeft je interieur een warm en knus gevoel.

Onze favoriete kerst interieur ideeën

De basis heb je gelegd en dan nu de grote vraag: hoe breng je de kerstsfeer met de juiste kerstdecoratie in je interieur? Smaken verschillen, maar laat je vooral heerlijk inspireren door onze favoriete kerst interieur ideeën!

De kerstboomkerst interieur ideeen kerstboom

Om een gezellige kerstsfeer in je interieur te krijgen mag een kerstboom natuurlijk niet ontbreken. Of je nu kiest voor een echt, neppe of houten kerstboom; kies wat je zelf het mooiste vindt.
kerst interieur ideeen houten-kerstboom-makenBen je een DIY-type? Dan is deze DIY houten kerstboom maken echt een aanrader.

kerst interieur ideeen alternatieve kerstboomWil je eens iets anders dan een ‘standaard’ boom’, dan vind je vast wel een mooie boom tussen deze alternatieve kerstbomen.

kerstboom kistjes

Marlou heeft dit jaar haar kerstboom aangekleed met houten fruitkistjes waarin ruimte is om de cadeaus in te leggen. De kistjes bestelde ze online bij de Kistenkoning. 

Cadeautjes onder de boomkerstcadeautjes

Bij een kerstboom horen cadeautjes! Ook al doe je misschien niet aan cadeautjes met kerst met een paar pakjes onder de boom voeg je gelijk veel kerstsfeer toe aan je interieur.

kerst interieur ideeen cadeautjes-inpakken

Ben jij, net als ik, niet een echt ster in inpakken? Met deze originele inpak ideeën voor kerst word ook jij een echte inpakster. Het is zelfs mij gelukt!

Verrassende accentkleur
kerst interieur ideeen natuurlijke-materiealen

Naast groen en rood is het ook leuk om juist een hele ander kleur als accent te kiezen. Er zijn steeds meer kerst accessoires van natuurlijke materialen in aarde tinten zoals taupe of grijs.

Kerstslingers

kerst interieur ideeen slingersDit is het perfecte voorbeeld dat je slingers niet alleen tijdens een verjaardag hoeft op te hangen. Bij bijvoorbeeld de HEMA kun je nu allerlei leuke kerstslingers kopen.

Kerstkrans & kaarsen

diy kerstkransWat ook heel sfeervol in je interieur staat is een kerstkrans met mooie groene takken of een kerstkrans van schapenvacht, en kaarsen mogen natuurlijk ook niet ontbreken.geurkaars maken kerstcadeau Heb je deze DIY geurskaars maken al gezien? Ze staan niet alleen mooi in je eigen interieur, ze zijn ook leuk om cadeau te geven.

Hoofdingrediënten kerst interieur

De belangrijkste ingrediënten van onze favoriete kerst interieur ideeën zijn eigenlijk vrij basic en toch heel sfeervol: een kerstboom (ja echt!), kaarsen, lichtbollen, dennenappels, sterren, kerstkaarten, vachtjes en plaids en glimmende accessoires in de kleuren goud, koper of zilver. Hoe pas je deze hoofdingrediënten toe aan je interieur? Marlou laat het je samen Hiske van Woontrendz zien in de video hieronder en vertelt er uitgebreid over in het artikel Kerst interieur binnenkijker met Woontrendz.

Wil je naast onze favoriete kerst interieur ideeën nog meer inspiratie opdoen? Dat kan: 10 x kerst interieur inspiratie.

kerst interieur ideeen inspiratie

Heb je nog geen idee wat je op de menukaart van het kerstdiner gaat zetten? Laat je inspireren door deze heerlijke ideeën voor een kerstdessert. En natuurlijk mag een mooie kerst outfit niet ontbreken. Bekijk hieronder de video van Marlou waarin haar vriend verschillende Kerst outfits beoordeeld!

Powered by: FollowFashion.nl