nieuwe machines voor Indiase kledingfabriek

Het Good Fashion Fund heeft de overeenkomst getekend voor een eerste investering in duurzame productie. Het fonds, dat is opgezet door Fashion for Good, geeft een langetermijnlening van 4,5 miljoen dollar (omgerekend 3,8 miljoen euro) uit aan de Indiase textiel- en kledingproducent Pratibha Syntex Limited, zo meldt Fashion for Good in een persbericht.

Patibha Syntex Limited is een ‘duurzaam georiënteerde, verticaal geïntegreerde ‘farm-to-fashion’ textiel- en kledingproducent’, zo schrijft Fashion for Good. Het heeft ruim zesduizend mensen in dienst en produceert jaarlijks ruim veertig miljoen kledingstukken voor merken als C&A, H&M en Patagonia. Met de lening kan het bedrijf een aantal waardevolle investeringen doen, zoals machines vervangen en het apparatuur aanschaffen waarmee bijvoorbeeld het gebruik van water, energie of chemicaliën aanzienlijk kan worden verminderd.

“Bedrijven met een visie zoals Pratibha Syntex Limited laten zien hoeveel kledingfabrikanten…

Lees verder op:
https://fashionunited.nl/nieuws/business/good-fashion-fund-zet-krabbel-onder-eerste-contract-nieuwe-machines-voor-indiase-kledingfabriek/2021062950122