Nieuw dameshorloge? 4 gouden shopping tips!

Dat oude klokje om je pols is nodig aan vervanging toe, maar door het enorme aanbod slaat acuut de ‘welke moet ik kiezen stress’ toe. Geen paniek! We hebben 4 gouden shopping tips voor je zodat jij in no time jouw match made in heaven dameshorloge vindt.

Uit welk type horloges kun je kiezen?

Voordat je met de shopping tips aan de slag gaat is het handig om eerst te beslissen wat voor soort horloge je wilt. De meest voorkomende horloges zijn:

 • Analoog horloge
  Een analoog horloge is eigenlijk de klassieker onder alle horloges: met een wijzer lees je de tijd af op een wijzerplaat.
 • Chronograaf
  Het verschil met een analoog horloge is dat deze een stopwatch-functie heeft waardoor het een stuk sportiever oogt.
 • Digitaal horloge
  Dit horloge geeft de tijd aan door middel van cijfers op een LCD-display en heeft vaak extra functies zoals een rekenmachine en wat leuke spelletjes.
 • Smartwatch
  Met een smartwatch kun je (bijna) alles wat je met je laptop of mobiel kunt: je e-mails checken, fitnessgegevens bijhouden tot het zien of je nu wel of niet met een paraplu naar buiten moet.

Het kiezen van je dameshorloge

Nu je weet welk type horloge je wilt begint het leukste deel: het kiezen van je dameshorloge. Met deze tips moet je dat in no time lukken.

4 gouden shopping tips

 1. Basic of trendy?

  Op welke momenten wil je je horloge dragen? Draag je het naar kantoor en is ‘formeel’ de dresscode, dan is een klassiek model een goede keuze. Wil je juist dat je horloge een trendy onderdeel van je outfit is? Ga dan voor een opvallend exemplaar dat je outfit een verrassende touch geeft.

 2. Wat is je stijl?

  Hangt kledingkast vol met klassieke, sportieve of bijvoorbeeld trendy kleding? Het is wel handig dat je een horloge kiest dat bij (bijna) al je kleding past. Houd ook rekening met de sieraden die je draagt. Een gouden horloge is prachtig, maar als de rest van de inhoud van je ‘juwelenkistje’ zilverkleurig is… Je snapt wel wat ik bedoel. Of ga compleet uit je comfortzone en kies een exemplaar dat juist niemand bij je verwacht. Zo wordt het dé eyecatcher van elke outfit die je draagt.dameshorloge shoppen

 3. Material stuff

  Dan is er natuurlijk nog de keuze uit het type materiaal van je horlogebandje. Stoer leer, klassiek zilver of ga je voor een sporty exemplaar met een siliconen of rubberen band, it’s alll up to you.

 4. Check het besturingssysteem

  Gaat je hart sneller kloppen van een smartwacht, check dan wel of het besturingssysteem aansluit op de techniek van je telefoon, iPad en/of laptop. Anders heb je wel allerlei leuke snufjes en extra functionaliteiten om je pols, maar dan kun je er ‘net’ niet optimaal gebruik van maken.

En trouwens, als je moeite hebt om je verlanglijstje met de feestdagen te vullen (wat ik me bijna niet kan voorstellen), dan is een nieuw dameshorloge altijd een goed idee. Want ook al is je huidige exemplaar nog niet aan vervanging toe, van een trendy, sporty of classy horloge wordt volgens mij iedereen blij.

Jouw match (watch) made in heaven?

Veel plezier met het shoppen van je nieuwe horloge en we zijn benieuwd wat jouw match made in heaven horloge is. Voor meer shopping tips check ook de website van Zalando met een handige guide om het juiste klokje te vinden.

Nog even over de feestdagen, ik heb ook nog leuke kerstcadeau tips voor je.

Powered by: FollowFashion.nl