Monday moodboard: woontrends 2018 | Followfashion.com

Met de herfst op komst ben ik helemaal in the mood om mijn interieur najaar en winter proof te maken. Als ik dan toch bezig ben wil ik natuurlijk wel gelijk op de hoogte zijn van de laatste woontrends. Herken je deze mood? Dan word je hier helemaal enthousiast van: een moodboard met alle woontrends voor 2018!

Woontrends 2018

Omdat ik heerlijk in huis aan het rommelen ben om mijn interieur herfst en winter proof (lees comfy en cosy) te maken, heb ik even goed om me heen gekeken wat de belangrijke woontrends voor 2018 zijn. Kijk maar mee:

In het moodboard staan verschillende woontrends en ik heb ze even voor je op een rijtje gezet:

Colorblocking

woontrends colorblockingIk begin gelijk lekker heftig met de trend colorblocking. Misschien is het je wat te gedurfd, gewaagd is het zeker. Bij colorblocking kun je kiezen voor contrasterende kleuren of voor een iets minder gewaagde variant waarbij je ton sur ton kleuren met elkaar combineert.

Groen & natuurlijk

woontrends groen natuurlijkHeb je nu al veel items met de kleur groen en natuurlijke materialen in je interieur (Marlou en ik zijn er helemaal fan van), dan heb ik goed nieuws voor je. Deze trend zet zich voort in 2018, wel mag je iets meer out of the box denken. Naast groene planten en houten, rieten en/of rotan meubelen, mag je nu ook helemaal ‘los’ gaan in accessoires, behang en stoffen in verschillende texturen.

Dessins

woontrends dessinsGrafische, typografische, geometrische, etnische en natuur geïnspireerde prints; het mag allemaal. Laat je creativiteit de vrije loop en voeg accessoires met je favoriete dessin toe aan je interieur of pimp die muur die je toch altijd al zo saai vond met een trendy behangetje.

Holographic & metallic

woontrends holocraficDe holografic en metallic trend uit de mode en beauty breidt zich uit naar het interieur. Je mag compleet over de top gaan met glitter en glamour materialen en accessoires met veel bling bling en futuristische prints. Vind je die iets te heftig, voeg dan een paar items toe aan je interieur.

The eighties

woontrends eightiesDe retro en vintage trend verschuift van de jaren vijftig en zestig naar the eighties, met de kleuren bruin, okergeel en oranje in de hoofdrol. Ook combinaties met hoogglans zwart, donker gebeitste houttinten, grafische prints en natuurlijke kleuren en materialen zijn helemaal eighties.

Mix & match je eigen stijl

Zoals je ziet komen veel trends uit 2017 volgend jaar weer terug, alleen zijn ze net iets gewaagder. Tussen de belangrijke woontrends onderling zitten veel overlappingen, waardoor je de verschillende stijlen prima met elkaar kunt mix & matchen. Zo creëer je je eigen unieke stijl.groen in je interieur

Hoe ziet jouw interieur eruit?

Als ik mijn eigen woonstijl moet omschrijven kom ik uit op een combinatie van minimalistisch, groen en natuurlijke materialen. Ademt jouw interieur een specifieke stijl uit? Laat het me weten in een reactie hieronder, ik ben benieuwd!

Net als ik, krijgt ook Marlou nooit genoeg van woonshoppen en ze heeft een hele waslijst met wensen voor in huis en haar prachtig nieuwe tuin. Nieuwsgierig? Dit is haar interieur en tuinaccessoires wishlist.

Foto’s: Pinterest

Powered by: FollowFashion.nl