Met deze tips kan jij er écht voor je beste vriendin zijn als zij het moeilijk heeft

Jij en je beste vriendin vriendin delen alles samen, leuke en minder leuke dingen. Als zij ruzie heeft met iemand dan sta je achter haar, als jij ruzie hebt met je ouders dan steunt ze je. Jullie zijn er voor elkaar door dik en dun. Maar op het moment dat je lieve vriendin het écht moeilijk heeft is het voor jou zwaar om er voor haar te zijn. Al helemaal als je niet goed weet wat je moet doen en hoe je haar kan helpen. Daarom zijn hier tips om er zo goed mogelijk voor haar te zijn. 

1. Zie het als een kans om haar nog beter te leren kennen
Als jij ervoor open staat en goed kan luisteren zal ze je nog meer vertellen. Als zij zich op haar gemak voelt en jij de buitenwereld helemaal negeert om er voor haar te zijn zal ze je meer vertellen en leer je haar nog beter kennen. 

2. Vraag aan haar of zij iets nodig heeft
Denk vooral niet aan wat jij nodig zou hebben in haar situatie. Dit omdat 1. het niet om jou draait en 2. omdat iedereen wat anders nodig heeft in tijden dat het slecht gaat. Vraag daarom op een rustige toon of zij wat nodig heeft en hoe jij er voor haar kan zijn. Wil ze niet geholpen worden? Laat dit dan rusten.

3. Laat haar boos op je worden
Sommige mensen hebben in tijden dat het minder gaat zichzelf niet in de hand. Dan gaan ze in het rond slaan (figuurlijk) en zeggen ze dingen die ze niet menen. Laat je vriendin even alles op je afreageren. Weet dat dit niet persoonlijk is en wees blij dat dit een manier is hoe zij haar gevoelens uit en het dus niet opkropt.

4. Veroordeel je vriendin niet
Als zij iets vertelt waar zij mee zit of beslissingen neemt waar jij het niet mee eens bent, vooroordeel haar niet maar steun haar. Misschien zou je in een normale setting er wel wat van zeggen, maar als zij een moeilijke tijd heeft stoot je haar alleen maar af als je over alles heel kritisch gaat zijn.

5. Vertrouw je vriendin en geloof in haar
Je vriendin heeft het nu niet makkelijk. Wat haar het allerbeste zou helpen in deze periode is dat jij in haar gelooft en dat je dit duidelijk maakt door dit vaak te zeggen. Dit geeft haar kracht en ze zal je heel dankbaar zijn later. 

6. Zorg voor haar (zonder dat het vertroetelend wordt)
Houd een oogje in het zeil en houd haar op gezondheid en acties in de gaten. Je hoeft haar niet te bellen elke avond of ze al in haar bed ligt of met haar mee te fietsen na een feest, maar zorg dat je subtiel hoogte krijgt van wat ze doet en hoe ze zich voelt. 

7. Laat geregeld van je horen
Vraag geregeld hoe het met haar gaat en laat van je horen. Vertel ook over jouw dag, ze vindt het vast fijn als je haar normaal behandelt. Vertel af en toe een grappig verhaal en maak haar aan het lachen. 

8. Wees positief
Moedig je vriendin aan om positief te blijven op een subtiele manier. Natuurlijk hoef je niet steeds te zeggen dat ze vrolijk moet worden of zijn, maar blijf positief. 

9. Wees gevoelig
Leef met haar mee en leef je in hoe jij in deze situatie zou handelen en hoe je zou reageren. Probeer zo meelevend te zijn als het maar kan en voel met haar mee. Facetime of bel haar regelmatig, en kom af en toe spontaan een keer langs bij haar huis, dat vindt ze vast leuk.

10. Push haar nergens toe
Push haar niet om dingen te doen waar zij zelf niet achter staat of niet klaar voor is. Dwing haar dus niet om een avondje te gaan stappen als ze duidelijk maakt dat ze dit niet wil. Of dwing haar niet om thuis te blijven, je bent niet haar moeder. 

11. Help haar met het maken van beslissingen
Staat je vriendin voor meerdere/verschillende keuzes? Probeer er dan zo goed mogelijk voor haar te zijn door haar te helpen met het maken van de juiste keuze. Door er veel over te praten en erachter te komen wat zij het liefst wil. 

12. Laat je vriendin huilen
Maak duidelijk dat het oké is dat ze huilt. Huilen mag en jij bent haar rechterhand, dus biedt haar een schouder om op uit te huilen. Probeer zelf groot te blijven en niet ook in huilen uit te barsten. 

13. Breng eten
Geef haar eten of andere dingen waar ze blij van wordt. Zet haar even in het zonnetje en laat haar merken dat je om haar geeft. 

Fashion nieuws 

Beeld: Pixabay | Bron: Mindbodygreen.com, Goodzenlife.com, Wikihow.com
 

Powered by: GirlScene.nl