Kip met aubergine

Dit Thaise gerecht is snel en eenvoudig te bereiden. De aubergine met haar sterke smaak en de kruidige kip zijn een goede combinatie.

Voorbereiding
Was de kipfilet en snijd het in kleine reepjes. Was de aubergine, schil het en snijd in plakjes. Strooi wat zout en zwarte peper erop. Snijd de knoflook en de uien fijn of maak het in een vijzel fijn.

Bereiding
Verwarm in een pan olie, cocosmelk en roer de uien, peper en knoflook totdat er een olielaagje er op gaat drijven. Voeg er daarna de maiskolfjes, loas, ketoembar, limoensap, black beans sauce, bruine suiker en soja saus toe. Schep het geheel goed om totdat de saus dikker wordt. Voeg vervolgens het vlees in de wok. Laat het even staan tot het vlees lichtbruin is. De aubergine en bouillon kunnen toegevoegd worden. Laat het geheel afgedekt sudderen op een kleine vuur staan. De vissaus kan pas toegevoegd worden indien het geheel gaar is. Breng het op smaak met vissaus en eventueel zwarte peper. Dit gerecht smaakt heerlijk met rijst of mie.

Serveertip
Serveer de maaltijd met zoetzure groente

Eet smakelijk.