Kip kerry (kip in masala)

Ingrediënten:

  • 1 kg kip/ boutjes/kip filet
  • 1 grote ui
  • 2 teentjes knoflook
  • Massala 2 eetlepels
  • Flinke scheut olie ongeveer 100 ml
  • Zout 1 eetlepel (naar smaak)
  • Peper Adjuma/madam Janette (naar smaak)
  • Zwarte peper (mespunt) Djiera 1 theelepel
  • Tomatenpuree 1 theelepel
  • 4 aardappels
  • Selderij 2 takjes
  • 500 ml water

Voorbereiding:
Maak de kip goed schoon.
Snij de kip in kleine stukjes, was het goed met een scheutje azijn. (Azijn verwijdert al het vet)
Spoel de kip met lauw water en laat het uitlekken in een vergiet. (Eventueel frituren)
Schil de ui, snij het door midden en houd het even onder de koude kraan. Snij de ui fijn.
Schil de knoflook en pers het fijn.(Een knoflookpers is heel handig)
Schil de aardappels, snij deze in de lengte doormidden en snij vervolgens de aardappels in de breedte in stukjes, niet te klein anders worden ze te snel gaar. (Ongeveer 8 stukjes per aardappel).
Was de selderie en snij deze fijn.
Doe de masala en de tomatenpuree in een klein kommetje met ongeveer 100 ml water.
Meng dit tot een papperige massa.

Bereiding:
Laat de olie heet worden in een wok.
Fruit de ui in de olie en bak deze glazig.
Doe de knoflook erbij en bak deze even mee. Vervolgens doe je de peper en de masala erbij.
Bak dit mengel ongeveer 5 min. op een laag pitje
Doe de kip erbij, even meebakken vervolgens doe je zout, djiera en zwarte peper erbij. Even laten bakken, ongeveer 5 min. (Doe er een beetje water bij zodat het vlees niet aanbrandt).
Doe de gesneden aardappels erbij (even met de kip meebakken) en vervolgens het water.
Laat de kip ongeveer 25 min. sudderen (met het deksel op de wok).
Als de kip bijna klaar is de selderie erbij doen.

Serveren met rijst/roti en groente.
Succes en eet smakelijk!!!