Kamerleden Dierick en Muylle willen start solden definitief een maand opschuiven, dienen amendement in

Leen Dierick en Nathalie Muylle, beide kamerleden namens CD&V, willen het begin van de winter- en zomersolden permanent een maand op laten schuiven, zo meldt Dierick op haar website. De solden zouden dan op 1 februari en 1 augustus starten. Hiertoe hebben de twee een amendement ingediend op een eerder CD&V-voorstel.

“De weersomstandigheden zijn grondig veranderd in ons land. Hierdoor heeft de consument zowel zijn zomer- als zijn winterkleding op een later moment nodig,” aldus Dierick in het bericht. “De hevigste winterprik is er vaak maar in februari en onze zomerkledij hebben we pas nodig in juli en augustus. De solden, die een seizoensopruiming zijn, worden dan ook best verschoven met één maand.” Nathalie Muylle vult aan: “We hebben voor dit voorstel uitgebreid overlegd met de sector. Vele handelaars in de sector kleding, schoenen en lederwaren zijn ook vragende partij voor een definitieve verschuiving.”

De…

Lees verder op:
https://fashionunited.be/nieuws/retail/kamerleden-dierick-en-muylle-willen-start-solden-definitief-een-maand-opschuiven-dienen-amendement-in/2020120730151