Kai Tom Kha (laoskip met kokosmelk)

Benodigdheden:

  • 1200 gram kip in stukken gehakt
  • 4 dl dunne kokosmelk (eventueel uit blik)
  • 2 1/2 dl dikke kokosmelk (eventueel uit blik)
  • 4 theelepels gemalen laos
  • 4 theelepels gehakte citroenmelisse
  • 1 theelepel sereh
  • 1 groene spaanse peper, in stukjes, zonder zaad
  • 2 eetlepels sherry (medium)
  • 1 dl visbouillon
  • 1 eetlepel vissaus
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1 1/2 eetlepel fijngehakte peterselie
  • 1 eetlepel fijngehakte koriander
  • 2 takjes peterselie
  • 2 tomaten
  • 1 kopje fijngesneden Chinese kool

Zet de stukken kip in een braadpan of in een wok en giet de dunne kokosmelk en de sherry erbij. Voeg vervolgens het laos, citroenmelisse, sereh, spaanse peper en Chinese kool toe en breng het geheel langzaam aan de kook. Dek de pan (wok) af en laat de kip 30 minuten op een laag vuurtje stoven.

Neem het deksel van de pan en laat de kip nog 20 minuten verder sudderen. Zorg ervoor dat het op een zacht vuurtje staat.
Voeg de dikke kokosmelk en de visbouillon toe en breng alles weer aan de kook.
Temper het vuur en laat 5 minuten doorstoven.
Voeg de vissaus en het citroensap toe en breng alles over in een voorverwarmde schotel.
Garneer daarna met koriander, peterselie, toefjes peterselie en tot rozetjes gesneden tomaten.
Het kan serveert worden met witte rijst.