Je kledingkast opruimen in 3 stappen

Wat kunnen we er toch soms een bende van maken of niet? Vooral als het gaat om onze kledingkasten! Die van mij ziet er in ieder geval niet uit. Met de wisseling van het seizoen vind ik het hoog tijd om op te ruimen. Maar je kledingkast opruimen, hoe kan je dat nou het beste doen? Wij hebben 3 makkelijke stappen op een rijtje gezet, waar ook jij mee uit de voeten kan!

Kledingkast opruimen in 3 stappen

Stap 1. Weg met de oude kleren

Het is misschien niet zo makkelijk, maar het weggooien of het doneren van kleding aan goede doelen is wel de sleutel tot het maken van ruimte in jouw kledingkast. Stel je zelf daarom regels op, zoals alles wat je de afgelopen twee jaar niet meer hebt gedragen, gaat de deur uit. Maar ook als je kleding hebt die te klein of te groot is, gooi het weg of geef het weg aan iemand die het wel past. En de kledingstukken waarbij je denkt, dit zou ik nu ook kopen als ik het zou tegen komen, bewaar die dan wel.

Stap 2. Vraag om hulp of vind andere opberg oplossingen

Kom je er zelf niet uit en wil je graag hulp van buiten af, dan zijn er genoeg vriendinnen die je graag willen helpen. Maar ook een aangepaste kast kan al heel erg helpen en hoeft niet veel te kosten. Je kunt het zo duur maken als jij het wilt! Mocht het maken of ontwerpen van je eigen kast geen optie zijn, koop dan opslag items waarin jij wel je kleding en accessoires kan zien. Wanneer je iets niet in je kast ziet liggen of hangen, draag je het vaak ook niet. Dan nog een tip voor in je kledingkast: gebruik dunne hangers. Ze nemen minder ruimte in beslag en dat betekent meer ruimte in de kast.walk in closet

Stap 3. Begin met het indelen van je kledingkast!

Nu is het nog de grote vraag van hoe je alles gaat indelen? Hier alsvolgt een lijstje met de meest voorkomende kledingstukken:

  • Tops: Als je de ruimte hebt om alles op te hangen, hang het dan op.
  • Truien: Vouw de grove truien op, op hangers verliezen ze namelijk hun vorm, en en leg ze op kleur.
  • Jeans: Je kunt jeans op verschillende manieren organiseren, op kleur, model, merk, etc. De meest voorkomende is toch wel om jeans op kleur op te ruimen.
  • Pantalons: Hang ze op met knijphangers en vouw de zijkanten in, zodat de buitenkant niet gemarkeerd is door de knijpers.
  • Jurken: Het handigste is om jurken te hangen op kleur. Maar je kunt er ook voor kiezen om ze op lengte te hangen. Of van strapless naar lange mouwen.
  • Sjaals / Hoeden: Vouw de sjaals en leg ze op kleur of materiaal. Voor hoeden kun je het beste dozen gebruiken. En plak dan op de doos een foto van de hoed.
  • Schoenen: Deel je schoenen in per stijl of per kleur. Daarnaast kun je de schoenen het beste neerzetten, door één schoen met de punt naar voren en één schoen met de punt naar achteren. Op deze manier zie je zowel de voorkant en achterkant.


schoenentrends herfst
Als het goed is kan je na deze herorganisatie alles weer in een mum van tijd vinden in jouw kledingkast én heb je vast en zeker ruimte over om weer een paar leuke fashion items te shoppen, toch? Ik zeker weten van YES! Ik heb mijn New Balance sneakers al en ga zaterdag gelijk een middagje shoppen. En als het regent? Dan shop ik heerlijk thuis, met een warm kleedje op de bank, op bijvoorbeeld Winkelstraat.nl. Ik heb er zin in!

Heb jij meer tips voor het opruimen van je kledingkast? Laat het ons weten in een reactie hieronder.

Meer opruim inspiratie? 5 x tips om je schoenen op te bergen

 

Powered by: FollowFashion.nl