Je gebeden zijn verhoord! NS toont straks lege zitplaatsen in de trein

Dit is je kans om eerlijk te zijn. Weet jij je altijd precies zo te positioneren dat je als eerste de trein in kunt stappen? En geef toe: doe je dat omdat je graag een zitplek wil bemachtigen, ook al is dat misschien optimistisch tijdens spitsuur? No worries. Straks ga je dat veel efficiënter aanpakken! NS gaat namelijk tonen waar de lege zitplekken in de trein zijn.

Heb je een lange treinreis voor de boeg en heb je absoluut niet de ambitie om 30 minuten of langer te staan? Don’t you worry. Vanaf volgend jaar vergroot de NS jouw kans op een zitplek.

NS app

Ze hebben namelijk een slimme reden bedacht om niet alleen te laten weten waar je nog een zitplek in de trein kunt vinden, maar ook om mensen te motiveren om de NS app te downloaden. Dat is namelijk de plek waar je vanaf het voorjaar van 2018 kunt checken in welke wagons je kunt zitten en waar je vooral NIET moet staan. Tenzij je graag doet aan veevervoer of je als een sardientje in blik wilt voelen. 

ns lege zitplaatsen

Hoe doen ze dat?

Je vraagt je nu misschien af hoe NS je gaat vertellen waar de lege zitplekken zijn. Daar is iets op bedacht! Ze gebruiken sensoren op het spoor om de rijtuigen te wegen. Op basis van dat gewicht zie je vervolgens in je app terug waar mogelijk een zitplek is en waar niet. Hoe zwaarder de wagon, hoe kleiner de kans is dat er zitplekken vrij zijn. Bedankt voor deze uitvinding!

Fashion nieuws

Beeld: iStock | Bron: NU.nl

Powered by: GirlScene.nl