Internet gaat los: Welke kleur hebben deze Vans?

Herinneren jullie het nog? Het grote mysterie rondom ‘the dress’? De goud met witte jurk, of de ehhh blauw met zwarte jurk? Op social media gingen gebruikers helemaal los en ontstonden er zelfs team #blackandblue en team #whiteandgold. Maar er is dus nu een nieuw mysterie opgedoken en het draait allemaal om deze Vans. Welke kleuren zie jij?

Kleur van deze Vans

Het gaat allemaal om de Vans die je hieronder op het plaatje ziet. Een twitteraar (met de naam @thuumby) plaatste een foto met de tekst: ‘Deze roze met witte gympen!’, maar daar was niet iedereen het mee eens… De post met de Vans ging viral, dit omdat een grote groep gebruikers namelijk helemaal geen roze met witte Vans zag, maar grijs met aqua/blauw zag. Wat zie jij?

Welke kleur zie jij?

Op de Girlscene redactie zijn de meningen verdeeld. Girlscene’s Roos is team #pinkandwhite, maar Girlscene’s Naomi en Romee zijn duidelijk team #greyandblue. Hmm, maar hoe zit dit dan? Neurowetenschapper Dr. Bevil Conway, verklaart dit fenomeen en legt uit dat dit een gevolg is van hoe de hersenen licht filteren. Je visuele systeem maakt de beslissing of zij voor de kortere, en dus blauwere golflengten van het licht kiezen of voor de langere, rode en dat besluit geeft kleur aan de Vans (en de jurk). Welke kleuren zie jij?

Bron: AD.nl, 9gag

Powered by: GirlScene.nl