Interieurinspiratie: dit zijn de woontrends voor 2020

Het duurt niet lang meer en dan start het nieuwe jaar en daarom lijkt dit met wel een mooi moment om alvast de woontrends voor 2020 met je door te nemen. Het is altijd leuk om wooninspiratie op te doen, en al helemaal als je graag jouw interieur het nieuwe jaar eens goed wilt aanpakken. Ben je dit van plan? Lees dan zeker even deze blog want dit zijn dé woontrends voor 2020. Enjoy!

Helemaal in te mood…

Met de feestdagen voor de deur ben ik helemaal in the mood om mijn interieur extra gezellig, knus en sfeervol te maken. Als ik dan toch bezig ben wil ik natuurlijk wel gelijk op de hoogte zijn van de laatste woontrends. Herken je deze mood? Dan word je hier helemaal enthousiast van: dit zijn dé woontrends voor 2020!

Woontrends 2020

Wabi sabi

Puur, duurzaam en eenvoud; dat zijn de belangrijkste kenmerken van de woontrend Wabi Sabi. Een perfect gestylde inrichting maakt plaats voor een ‘imperfecte’ en leefbare ruimte. De Urban Jungle (groene planten), vintage (duurzaam) en Scandinavische inrichting (natuurlijke materialen), die de afgelopen jaren al een trend waren, sluiten heel mooi aan bij deze nieuwe trend.

Wil je meer weten over deze trend? Volg dan zeker Marlou op Instagram want ze post regelmatig foto’s van haar prachtige interieur.

Warm en stoere

Warme kleuren zijn in 2020 dé trend, denk hierbij aan de kleuren beige, donker paars, aubergine, mosgroen, bruintinten, warm rood en indigo blauw.

De rode draad qua materiaalgebruik in sfeervolle accessoires en prachtige design meubelen? Dat is overduidelijk het woord stoer. Materialen zoals zwart staal, leer, messing, natuursteen, duurzame houtsoorten en velours stoffen zie je komend jaar in allerlei woonitems terug.

herfst proof

Modulair en multifunctioneel

Omdat we het allemaal steeds drukker hebben (of maken we ons druk…) kiezen we voor slimme gadgets om geen tijd te verdoen. Als we opstaan staat de koffie klaar en als we na een lange dag werken thuiskomen is de oven al voorverwarmd om een eerder voorbereide maaltijd in op te warmen.

Qua indeling van de verschillende ruimtes in kiezen we in 2020 steeds vaker voor modulaire en multifunctionele meubelen. Het aantal vierkante meters woonruimte is voor veel van ons beperkt, des te belangrijker is het om een ruimte zo slim mogelijk in te delen.

Hoe ziet jouw interieur eruit?

Als ik mijn eigen woonstijl moet omschrijven kom ik uit op een combinatie van minimalistisch, groen en natuurlijke materialen. Ademt jouw interieur een specifieke stijl uit? Laat het me weten in een reactie hieronder, ik ben benieuwd.

Canvas doeken, behang met een leuke print, plankjes, planten, schilderen; er is keuze genoeg als het om decoratie voor de muren in je huis gaat. Laat je heerlijk inspireren door onze favoriete muurdecoratie!

Lees verder op:
https://followfashion.nl/woontrends-2020