In de ochtend of avond douchen? Dit is beter voor jou

De ene persoon is een echte avonddoucher en de ander zweert bij douchen in de ochtend. De reden daarvoor? Geen idee, meestal doucht iemand ‘s avonds, zodat de volgende ochtend de wekker een kwartier later gaat. Toch zijn er echt wel voor- en nadelen om in de ochtend of juist in de avond te douchen. Wil jij weten wat het beste bij jou past? Lees dan snel dit artikel en wie weet gooi jij voortaan jouw ritueel compleet om.

Het is nooit wetenschappelijk bewezen of het beter is om in de avond te douchen of in de ochtend. Toch is het per persoon verschillend wat nu eigenlijk ‘beter’ is.

Dit zijn de voordelen van ‘s avonds douchen
1. Het verlaagt je bloeddruk en voorkomt stress. Dus ben jij een stresskip? Pak lekker ‘s avonds een warme douche, want het laat je ontspannen. 
2. Je valt sneller in slaap. Die warme waterstralen laten je volledig ontspannen en daardoor is het makkelijker om naar dromenland te gaan.
3. Je lakens blijven schoon. Ja, dat klinkt zo gek nog niet. Brandschoon lig jij onder de lakens, dus jouw bed hoeft echt niet elke dag verschoond te worden. Als je ‘s ochends onder de douche springt, lig je in bed met een lichaam dat de hele dag is blootgesteld aan ontelbaar veel bacteriën. Je zou zo iemand maar naast je hebben liggen in bed!
4. Jij slaapt langer. De wekker gaat een kwartier later, omdat jij ‘s avonds al gedoucht hebt. Wees maar niet bang dat iemand tegen jou zegt dat je wallen onder je ogen hebt. 
5. Uitgebreid ontbijten. Door die zeeën van tijd die je over hebt ontbijt je op je gemak, check je appjes en heb je alle tijd om de ontbijttafel op te ruimen. 
6. Je bent nooit te laat. Jouw baas is zo ontzettend blij met jou, want jij komt nooit te laat. Tja, gedoucht heb je al, dus dan kun je maar beter alvast naar je werk gaan toch?
7. Je hoeft je haar niet te stylen. Omdat jij ‘s avonds doucht, hoef je ook geen moeite te doen om je haar te föhnen en stylen. Je zou daarvoor ‘s morgens nóg eerder op moeten staan. 
8. Je doet werk waar je vies van wordt. Dan is het vanzelfsprekend dat je je nog even wast voordat je gaat slapen. 

ochtend of avond douchen
En nu wil je vast weten wat de voordelen zijn van ‘s ochtends douchen? Die zijn er ook kunnen we je vertellen. Misschien is het toch slimmer om ‘s morgens te douchen en wel hierom:
1. ’s Ochtends douchen is goed voor mensen met een vette huid. Het is beter om ‘s ochtends te douchen dan ‘s avonds. Olie en talg stapelen zich op in de loop van de nacht. Een warme douche is perfect om je poriën te reinigen.
2. Veel mensen gebruiken de douche om goed wakker te worden. In de ochtend douchen blijkt je inderdaad alert te maken en de stofwisseling een boost te geven. Dus ben jij iemand met een ochtenhumeur? Ga lekker in de ochtend douchen. 
3. Je wordt minder snel ziek. Heb je altijd last van griep en verkoudheid? Een koude douche is dé oplossing. Je lichaam beschermt zichzelf tegen bacteriën. Als je elke dag je ochtenddouche eindigt met een minuutje koud water, heb je 30% minder kans om ziek te worden.  
4. Je valt af. Wat, afvallen? Tell me more! Omdat je lichaamstemperatuur daalt, verbrand je overdag meer calorieën. Dus houd vooral die koude minuut erin, want alle beetjes helpen. 
5. Je bloedcirculatie verbetert. Doordat jij ‘s ochtends onder een warme douche staat, wordt de bloedcirculatie gestimuleerd, waardoor je spieren zich volledig ontspannen. 
6. Als je sport in de ochtend. Ben jij een ochtendsporter? Dan is het logisch dat jij ook doucht ‘s morgens. Je wil natuurlijk niet de rest van de dag in je zweetlijf rondhuppelen, dus daarom neem jij nog even een douche voordat de dag écht begint. 
7. Je hoeft geen koffie te zetten. Scheelt weer op het boodschappenlijstje. Jij bent ‘s morgens zo opgewekt, omdat je al heerlijk hebt gedoucht.
8. Je zweet je de pleuris ‘s nachts. Ieder mens verliest tijdens het slapen ongeveer een halve liter zweet per nacht. Daarvoor hoef je het niet eens warm te hebben, dus moet je nagaan. Jij wil niets liever dan een douche ‘s morgens. 

Dus lieve mensen, aan jullie de keuze. 

Beeld: iStock | Bron: womanshealthmag.nl, hetverschiltussen.nl, plancoach.nl, 

Powered by: GirlScene.nl