How to: Natuurlijke Highlights

Jij wilt je haar een wat meer zomerse look geven. Je staat op het punt om de kapper te bellen. Ho! Stop! Don’t do it! Bespaar jezelf een duur kappersbezoek, want natuurlijke highlights zijn gemakkelijk zelf te creëren met simpele huis-tuin-en keuken middeltjes. Hoe natuurlijk wil je het hebben?

Kom maar door met die zomerlook, want met de volgende vijf middeltjes die iedereen wel in het keuken- of koelkast heeft staan, creëer jij easy peasy natuurlijk lichtere lokken.

Bier

Oké, misschien heeft niet elke vrouw dat in de koelkast staan, maar daar is nu reden voor. Want bier helpt niet alleen om je haar glanzend te krijgen, maar zorgt ook voor natuurlijke highlights. Het enige dat je hoeft te doen is dus even wat bier in je haar te doen en het te laten opdrogen in de zon. Vervolgens je haar wassen met shampoo en that’s it. Deze manier heeft vaak wel wat herhaling nodig…

Honing

Het stofje peroxide in de honing zorgt ervoor dat jouw haar oplicht. Maak je haar nat en breng dan de honing aan op je haar. Laat het zo’n twee uur intrekken en spoel het daarna goed uit met shampoo.

Thee

Ja hoor, hele sterke thee kan voor zomerse highlights in je haar zorgen. Beetje gek om een kopje thee over je haar te gieten maar dat is wel precies de bedoeling. Zorg voor 2 koppen thee met ongeveer 4 theezakjes. Let op; gooi niet de loeihete thee over je haar – echt geen goed idee – maar laat de thee even afkoelen. Ook weer in de zon op laten drogen en tadaaaa!

Citroensap

Deze is wellicht voor ieder wel bekend, maar daarom niet minder om even te noemen. Mix citroensap wel even met water (3 x zoveel als de citroensap) in een plantenspuit en spuit het vervolgens in je haar. Laat het zo’n drie kwartier drogen in de zon en spoel het daarna goed uit. Citroensap is aardig hardnekkig dus het is niet aan te raden om dit heel vaak te herhalen. Als je het doet, gebruik dan daarna een verzorgend haarmasker. Vinden je haartjes fijn.

Lees ook: Tips tegen vet haar

Powered by: FollowFashion.nl