Houten balklamp – Keuken make over: onze koperen lampjes vervangen

Een nieuw jaar betekent voor mij ook weer even een upgrade voor mijn interieur! Ik stel jullie graag voor aan mijn nieuwe favoriet: deze houten balklamp. We wonen hier inmiddels 2 jaar en dan raak je soms op dingen uitgekeken.. In dit geval van de keuken waren we eigenlijk niet perse uitgekeken op de lampjes die we er hadden hangen maar toch hebben we besloten om ze te vervangen. Waarom? Twee redenen.

Je eigen licht bepalen

Het nadeel van de koperen lampjes die er hingen was dat er hele felle lampjes in zaten die niet zo sfeervol waren. Nu kun je natuurlijk andere lampjes erin draaien maar gezien de keuken vrij donker is hebben we soms wel meer licht nodig. Toen ik deze houten balklamp van LED it beam tegen kwam was ik direct verkocht! Niet alleen vanwege het design (super strak en matcht perfect in onze keuken), ook om het feit dat je verschillende keuzes hebt qua licht. Er zitten vijf verschillende standen op deze Woodlight, voor elke gelegenheid kun je dus zelf je licht bepalen. Een romantisch diner? Dan kies je voor standje ‘warm licht’. Kookboek lezen tijdens het koken? Dan gaat ie op het witte licht wat wellicht wat minder sfeervol is maar wel erg praktisch. Ideaal!

Before

Nu kan ik me voorstellen dat je niet direct een beeld hebt van de lampjes die we in de keuken hadden hangen. Dit waren drie koperen lampjes die ik bij de Bauhaus heb gekocht. Origineel zaten ze naast elkaar bevestigd maar wij hadden ze losgehaald en geplaatst aan de originele lichtpunten die er al hingen toen we hier kwamen wonen. Zo zag het eruit:

After: de houten balklamp

En daar hangt ie dan, onze LED it beam Woodlight van Indusigns! Deze lamp is gemaakt van Frans eikenhout en wij hebben gekozen voor de variant van 1500 mm. Hij is ook verkrijgbaar in 1000 mm en het leuke van deze lamp is dat je hem zelf kunt samenstellen. Er zijn namelijk vier verschillende soorten beugels verkrijgbaar: blauwstaal, gunmetal, roest/corten & rvs. Wij kozen voor gunmetal om de lamp net even wat stoerder te maken.

houten balklamp

houten hanglamp

woodlight

houten balklamp

Groen in onze keuken

Ik vind onze keuken direct een stuk volwassener geworden! De lamp maakt de keuken optisch zelfs iets groter doordat hij langwerpig is. Dit zorgt ervoor dat de keuken wat breder lijkt. Benieuwd wat voor balklampen LED it beam nog meer verkoopt? Klik hier om naar hun webshop te gaan.

Naast de lamp heb ik ook wat meer sfeer in de keuken gebracht door er een grote Monstera plant neer te zetten. En ik heb het middelste witte stoeltje vervangen door een industrieel krukje die jullie ook al voorbij zagen komen in mijn blog over metalen meubels.

Toen wij in dit huis gingen wonen wilden we eigenlijk direct de keuken verbouwen. Uiteindelijk hebben we dit toch niet gedaan. Het enige wat we hebben aangepast is de kleur van het keukenblad. Die was namelijk rood.. Nu moet ik eerlijk zeggen dat ik steeds vaker rood in mijn kledingkast heb hangen maar als het gaat om rood in mijn interieur dan zeg ik toch echt nee.

Ik ben benieuwd wat jullie van onze keuken make-over en van deze houten balklamp vinden!

Powered by: FollowFashion.nl