Hoe krijg je een snellere stofwisseling?

Ja het is vréselijk gemeen dat de een alles kan eten zonder een grammetje aan te komen en dat de ander een petit fourtje al terugziet op de weegschaal, maar zo het is nu eenmaal. Of toch niet? Een snellere stofwisseling zorgt ervoor dat je meer energie verbrandt en dat is natuurlijk wat we willen. Niet iedereen is hiermee ‘gezegend’, maar we kunnen de stofwisseling wel een handje helpen met simpele trucjes. En die trucjes zijn zo vervelend nog niet. Hoe krijg je een snellere stofwisseling? Door vaker te eten bijvoorbeeld!

1. Eet vaker

Vroeger werd geadviseerd het bij drie (grote) maaltijden per dag te houden, maar inmiddels is er een tegengeluid waar ook wat voor te zeggen valt. Want als jij meerdere kleine porties eet op een dag, houd je je stofwisseling op gang.

2. Kweek spieren

Spieren verbranden in rust een stuk meer energie dan vet. Nog een extra reden dus om te sporten en vooral aan krachttraining te doen!

3. Drink veel water

Boooring, I know, maar veel water drinken draagt tevens bij aan een snelle stofwisseling. IJskoud water schijnt een extra boost te geven.

4. Eet kruiden

Gekruid eten, peper in het bijzonder, zorgen voor een snellere stofwisseling.

5. Drink koffie

Als koffieliefhebber werd ik hier toch wel even blij van, want koffie drinken heeft een stimulerend effect op je metabolisme. Moet je alleen niet gaan sjoemelen met melk en suiker, want dan gaat het helaas niet op.

6. Houd het koel

Zet je lichaam aan het werk door het niet te warm te maken in huis/op werk. Je lichaam moet zo zelf warmte produceren en dit zorgt voor een snellere stofwisseling.

7. Voldoende slapen

Vermoeidheid is voor niemand goed. De mensen in je omgeving worden niet blij van jouw humeur en je stofwisseling loopt vertraging op. Zorg dus voor voldoende slaap per nacht!

Meer weten over gezonde voeding, sporten en afvallen? Bezoek ons zusje Followfitgirls.com. 

Powered by: FollowFashion.nl