Hoe je in 10 stappen een date met die ene leuke jongen regelt

Als je helemaal hotel de botel bent van iemand, is het logisch dat je ‘s nachts droomt over jullie eerste date. Maak deze droom werkelijkheid en zorg ervoor dat je een date regelt met deze leuke persoon. Maar hoe fix je dat? Gewoon erop afstappen? Je begint te denken aan alles wat er mogelijk fout kan gaan en bedenkt met je zweet andjes toch maar dat het beter is om het niet te doen. Wij hebben tips om het heft in eigen hand te nemen en die date toch te regelen! 

Voor deze grote vraag is het wel de bedoeling dat jij en je crush eerst al een paar keer hebben gepraat, dat je weet dat er een connectie is en dat er een kans is om hem daadwerkelijk uit te vragen. Hier zijn dus stap voor stap de tips. 

♥ Stap 1: Zorg dat hij je ‘ziet’ 
Zorg dat je samen naar school loopt, je hoi zegt bij de bushalte, of dat je een gesprek hebt als jullie samenwerken. Laat zien dat je hem wel ziet zitten, maak oogcontact en zorg ervoor dat hij jou ook ziet. 

♥ Stap 2: Zorg dat jullie, elke keer als jullie elkaar zien, een gesprekje hebben
Elke keer als je hem tegenkomt knoop je een praatje aan. Zo bouw je een band op en leer je elkaar stap voor stap beter kennen. Heb het bijvoorbeeld over het huiswerk, je hobby, je huisdier of zijn nieuwe kapsel. 

♥ Stap 3: Durf je al om zijn nummer te vragen? 
Als hij dit nog niet heeft gedaan, kan je subtiel beginnen over dat je zijn nummer nog helemaal niet hebt, of een lagere drempel: zijn Snapchat. Probeer een aanleiding te hebben om dit te vragen. Bijvoorbeeld dat je een leuke foto hebt die je wil sturen of hem de naam van een boek wil sturen. 


♥ Stap 4: Probeer op een natuurlijke manier veel contact te hebben
Probeer hem steeds beter te leren kennen via Snapchat en Whatsapp. Je komt hierdoor meer over de ander te weten. 

♥ Stap 5: Zoek uit wat zijn interesses zijn
Wees geïnteresseerd en zoek uit wat hij leuk vindt om te doen in zijn vrije tijd. Dan is het ook makkelijker om straks iets te bedenken als jullie samen op date gaan, omdat je dan beter weet wat hij leuk vindt en of dit past bij wat jij leuk vindt. 

♥ Stap 6: Stel de grote vraag in real life
Zitten jullie samen op school? Of in dezelfde vriendengroep? Vraag hem in real life op date, als jullie met zijn tweeën zijn, en vraag of hij een keer iets met je wil doen. Wees direct, maar vraag het wel tijdens een gesprek, niet uit het niets. 

♥ Stap 7: Wacht op het juiste moment
Het juiste moment vinden is lastig, maar niet onmogelijk. Soms moet je gewoon een moment creëren. Zorg dat je even alleen bent met hem, bedenk een smoes om met zijn tweeën wat te doen en wees direct duidelijk. 

♥ Stap 8: Wees specifiek over wat jullie gaan doen
Weet je bijvoorbeeld een leuke film die graag met hem wil zien? Of houden jullie allebei van shoppen en heb je een nieuwe trui nodig? Bedenk iets waar jullie het samen over hebben gehad, raap al je moed bij elkaar en vraag het. 

♥ Stap 9: Doe rustig aan 
Als de persoon in kwestie een jongen is die je al mega lang leuk vindt, is het slim om niet meteen na de eerste date te verwachten of te vragen of hij het al officieel wil maken. Laat het los en geniet van de gezellige date. Serieuzer gedoe komt later wel. 

♥ Stap 10: Accepteer ‘nee’
Het kan natuurlijk gebeuren dat jouw crush je als een vriend beschouwt, of eigenlijk al iemand anders leuk vindt. Er zijn veel redenen waardoor hij je alsnog af kan wijzen. Maar wees niet getreurd, hier leer je alleen maar van en je hebt het geprobeerd. Als je het niet probeert, krijg je misschien spijt. 

Fashion nieuws 

Bron: Seventeen.com, Wikihow.com, Hercampus.com | Beeld: iStock 

Powered by: GirlScene.nl