Het kleine leed dat slechte koffie op de werkvloer heet

Feit is dat onze begane grond-ploeg regelmatig naar boven verkast voor een bakkie dat nog nét door de beugel kan. Ik wil het nest niet bevuilen, maar op de zaak lopen mensen in high fashion en staan planten in design-bakken die nog duurder zijn dan m’n raskat…. Maar de koffie is zo slecht dat het glazuur spontaan van je tanden springt.

Moeten we dit blijven accepteren? Na de zoveelste poging de maling(sterkte) aan te passen en het zien van het zure smoeltje van de collega die net zo vrolijk opstaat als ik, is de grens bereikt. De oplossing is er geheel onverwacht, meteen. “M’n broer heeft laatst een aantal Nespresso-apparaten gekocht. Wacht, ik app ‘m even”, zegt Marije, de collega met 1001-ingevingen per minuut. “Hij werkt in de buurt.”

Alle aanwezigen klappen nog nét niet in de handen. Alleen de gedachte aan echte koffie is al bevredigend. De bereidheid er diep voor in de buidel te tasten geeft aan hoe hoog de team-nood is.

Na het verlossende antwoord scheur…

Lees verder op:
https://www.linda.nl/nieuws/columns/maaike-het-leed-dat-slechte-koffie-heet/