Het bewijs: van mannen krijg je hoofdpijn

We kunnen soms niet mét, maar vooral ook niet zonder ze: mannen. Af en toen bezorgt het andere geslacht ons heel wat stress, ruzie en onzekerheid. Soms krijgen we er ‘hoofdpijn’ van, roepen we dan. Maar wist je dat er nu echt bewijs is gevonden dat we soms letterlijk hoofdpijn van onze mannen ze krijgen? Dit onderzoek legt uit waarom.

Hoofdpijn

Ja, het bewijs is dan eindelijk daar. Uit onderzoek door de Universiteit van Indiana blijkt dat ons hoofd af toe en letterlijk pijnlijk aanvoelt door mannen. De Universiteit deed onderzoek naar de beroepen waar slechts 15% van de werknemers vrouw is. Wat blijkt? Zij hadden regelmatig last van hoofdpijn. Vrouwen die werken met veel mannen om zich heen ervaren gemiddeld meer stress dan vrouwen met minder testosteron op de werkvloer.

hoofdpijn mannen liefde

De oorzaak

Maar waar heeft dit dan mee te maken? Wanneer vrouwen in de minderheid zijn op de werkvloer zonderen zij zich vaker af van collega’s. Daarnaast twijfelen ze vaker of ze de baan wel aankunnen. Door deze omstandigheden komt het stresshormoon ‘coristol’ vrij, waardoor de hormoonbalans in de hersenen wordt verstoord. Je bent hierdoor sneller vatbaar voor ziektes en andere lichamelijke klachten zoals hoofdpijn. Dus ladies, soms maar een beetje uit de buurt blijven van die mannen op kantoor ;-).

Voorkomen is uiteraard beter dan genezen! Lees hier wat je moet doen om hoofdpijn te voorkomen.

Bron: ScienceDaily.com | Beeld: iStock

Powered by: GirlScene.nl