Heftig verhaal: Mijn vriendin werd gestalkt en pleegde zelfmoord

Helaas zijn er soms ook minder leuke dingen in het leven en die passen goed in onze rubriek ‘lifestyle’. Want vervelende en heftige dingen horen helaas bij het leven. Sommige meiden hebben wel iets heel heftigs meegemaakt en willen hun verhaal graag met jullie delen. Deze keer: Een meisje dat vertelt over de erge dingen haar vriendin heeft meegemaakt en zelfmoord pleegde. 

Ik heb een beste vriendin (laten we haar J. noemen). Ik ken haar al iets meer dan 10 jaar. In het begin ging ik nog niet veel met haar om, omdat ze twee jaar ouder was. Later heeft onze vriendschap dat moeiteloos overwonnen. Toen onze vriendschap sterker werd, besloot mijn moeder om te verhuizen, 1,5 uur (rijden) verderop. Ons contact verwaterde, helaas, maar na een tijdje begonnen we weer met elkaar te praten.

Haar moeder was in de tussentijd dat we vrienden werden overleden na een lange strijd tegen kanker. Ze werd depressief. Haar vader en zusje waren samen twee handen op één buik, maar J. zelf had niet zo’n goede band met haar vader en zus. En toen raakte ze ook nog eens haar moeder kwijt. We praatten vaak via MSN.


Ik kon alles bij haar kwijt. Zelf wilde ze alleen geen hulp aanvaarden. Ze is op een gegeven moment het huis uit gegaan en op zichzelf gaan wonen. Wel in dezelfde stad, dus ik woonde nog steeds erg ver van haar vandaan. Haar depressie bleef.

Omdat we zo ver van elkaar woonden, waren we om de zoveel tijd een weekend samen. Ze leed aan anorexia. Haar vader zei vaak genoeg: “je hebt een buikje, waarom lijk je niet wat meer op je zus”, “je wordt dik”, et cetera. Ze is een lange tijd veel afgevallen door weinig eten en veel sporten. De laatste tijd is ze wel wat meer aangekomen en was ze weer wat voller, de mooie J. kwam langzaam weer terug.

Ze kreeg een poes in huis, die haar erg opvrolijkte, waardoor ze niet de hele tijd alleen was. Later nog een poes en een hond waar ze veel plezier mee had. Door die hond leerde ze een meisje kennen (laten we haar Y. noemen), met borderline. Dit meisje nam haar overal mee naartoe. Ik begon haar minder te zien. In het begin had ik het er moeilijk mee, maar ik leerde accepteren dat zij haar misschien beter kon helpen dan ik. Tot het moment dat J. een foto van het spoor op Facebook plaatste en niets meer van zichzelf liet horen. Ik heb J. duidelijk proberen te maken dat Y. niet goed voor haar was. Soms was ze het met me eens, en soms niet. Ik kon niets meer doen dan het accepteren. Ik heb Y. een keer een berichtje gestuurd dat ze haar niet meer mee naar het spoor moest nemen. Toen was ik de boosdoener. Ze heeft gemene berichten gestuurd dat J. niets meer met mij te maken wilde hebben. Daarna snel haar berichten verwijderd zodat J. het niet kon zien. Ik had screenshots gemaakt en alles gestuurd naar J. Ze confronteerde Y. daarmee, maar even later gingen ze gewoon weer met elkaar om.

Ik heb het na een tijdje opgegeven. Niet lang daarna wilde J. niets meer met Y. te maken hebben, wat er precies allemaal gebeurd is weet ik niet. Hiermee eindigde het niet, Y. en haar moeder hebben haar zeker twee jaar lang gestalkt. Achtervolgen, schelden en tot wurgen aan toe. In die tijd zijn ze verhuisd, maar toch kwamen ze terug naar haar wijk om haar aan te rijden. Zij hebben mijn beste vriendin tot het uiterste gedreven. Ze is vorige week dood in haar bed aangetroffen, door haar vader. Overdosis pillen met alcohol en een zak over haar hoofd. Ze lag al een week in het huis. Het laatste wat ze heeft gestuurd naar haar buurman/vriend waren drie kruisjes. Dit was vlak voor haar overlijden.

Soms heb je als beste vriendin geen macht over wat je depressieve vriendin voelt. Zoals in deze situatie, als de politie ‘niet genoeg bewijs’ heeft, kan je nog zoveel liefde geven. Dan is er misschien iets anders wat haar over het randje duwt. Laat haar in ieder geval niet vergeten dat je van d’r houdt.

Wil jij ook graag jouw heftige verhaal delen op Girlscene? Stuur dan een mail met jouw verhaal naar info@girlscene.nl onder vermelding van: ‘Heftig verhaal of Leven met’.

Fashion nieuws 

Beeld: Pixabay

 

Powered by: GirlScene.nl