Heftig verhaal: ‘Mijn broertje werd gezien als een pyromaan’

Girlscene.nl gaat over fashion en beauty, allerlei happy dingen in het leven. Helaas maak je soms ook minder leuke dingen mee. Want vervelende en heftige dingen horen jammer genoeg ook bij het leven. Sommige meiden hebben wel iets heel heftigs meegemaakt en willen hun verhaal graag met jullie delen. Deze keer: een meisje met een autistisch broertje dat haar leven keer op keer moeilijk maakt. 

Wil jij ook graag jouw heftige verhaal delen op Girlscene? Stuur dan een mail met jouw verhaal naar info@girlscene.nl onder vermelding van: ‘Heftig verhaal’. 

Niets is bij mij thuis normaal. Alles moet bij ons net even anders gaan. Mijn leven is nooit gegaan zoals bij anderen. Op een dag hoop ik dat dat ooit nog gaat gebeuren. Gewoon gezellig met z’n vieren eten elke avond en soms een leuk uitstapje maken. Hier eten we elke avond rommelig, want niemand heeft zin om te koken. Mijn broertje eet bij een speciale opvang en mijn vader is meestal weg. Mijn moeder en ik eten dan alleen. Over leuke uitstapjes moeten we maar niet praten, want die heb ik zo’n drie jaar niet meer gehad.

Altijd ging het mis. Mijn broertje die kwijt was op het strand en mijn vader die weer geen zin heeft om mee te gaan. Als ik geen vriendinnen had, had ik niet geweten hoe ik me nu zou voelen. Mijn leven zou dan een hel zijn. Gelukkig staan zij altijd voor me klaar. Mijn broertje is elf maar hij gedraagt zich als een jongetje van acht. Hij heeft autisme en is nooit normaal geweest. Bijna altijd is er in ons huis ruzie. Dan wordt er geschreeuwd, gescholden en vliegt alles door de kamer. Mijn broertje schreeuwt zo hard dat ik het gevoel heb dat de hele buurt mee kan luisteren.

Ik schaam me en ik weet niet wat ik moet doen. Eigenlijk kan ik helemaal niks doen, want als ik me ergens mee bemoei dan wordt het alleen maar erger en kan ik een klap verwachten. Mijn vader sleurt mijn broertje mee naar boven. Vroeger vond ik dit zo zielig, zowel voor mijn broertje als voor mijn ouders. Zij wisten niet wat ze met hem aan moesten. Mijn broertje leeft namelijk in zijn eigen wereld.

Het ergste dat ik ooit heb meegemaakt was dat ik ruzie had met mijn broertje tijdens het eten. Hij pakte toen een groot mes. Ik was bang, heel bang. De ellende begon toen hij acht jaar oud was. Hij was geobsedeerd door de brandweer en daarom ging hij brand stichten. Het begon klein met papier, maar uiteindelijk stond er een container in brand. Iedereen zei tegen me dat mijn broertje een pyromaan was. Ik werd echt gezien als “de zus van”.

Ondanks alle vervelende dingen die ik met mijn familie meemaak, geef ik wel echt veel om ze. Ook al is mijn broertje niet altijd de liefste, ik ben er altijd voor hem. Ik ben ook maar een persoon, maar achter mij schuilt wel een groot verhaal. Ik heb het hier zwaar mee soms, maar ik laat dit aan niemand merken.

Beeld: iStock

Powered by: GirlScene.nl