Heftig verhaal: Ik moest kiezen tussen mijn vriend en mijn beste vriendin

Girlscene.nl gaat over fashion en beauty, allerlei happy dingen. Helaas zijn er soms ook minder leuke dingen in het leven en die passen goed in onze rubriek ‘lifestyle’. Want vervelende en heftige dingen horen helaas bij het leven. Sommige meiden hebben wel iets heel heftigs meegemaakt en willen hun verhaal graag met jullie delen. Deze keer: een meisje dat moest kiezen tussen haar vriend en haar beste vriendin.

Aan het einde van vorig schooljaar kwam ik via mijn klas in contact met een groep leuke jongens. Mijn beste vriendin en ik gingen met hun afspreken. Eén van de jongens sprong ervoor mij in het bijzonder uit, hij was ontzettend grappig en zag er heel goed uit. Ik wilde zo vaak mogelijk afspreken, en we begonnen ook af en toe te WhatsAppen. Aan het eind van de zomervakantie was er feest bij ons in het dorp. Ik raakte weer aan de praat met de jongen op wie ik stiekem toch wel een beetje verliefd was geworden, maar toen vertelde hij dat hij verliefd was op mijn beste vriendin. Ik voelde me er ontzettend rot over, maar wilde onze vriendschap niet op het spel zetten. 

Omdat ik niks wilde laten merken aan hem, en aan mijn beste vriendin, probeerde ik hen zo snel mogelijk te koppelen. Hij besloot mijn vriendin te vertellen dat hij haar leuk vond. Dat was één van de ergste dagen van mijn leven, ik heb liggen huilen in mijn bed. Mijn beste vriendin gaf toe dat ze ook verliefd op hem. Toch kregen ze geen relatie, mijn beste vriendin toonde geen initiatief en bracht hem daardoor in verwarring. 


Ondertussen bleef ik vrienden met die jongen. Ik hield mijn gevoelens voor hem, maar deed er niks mee. Het werd herfstvakantie en ik wilde heel graag een paar dagen terug naar het dorp waar ik geboren ben. Het leek hem wel leuk om mee te gaan, dus we besloten om samen een paar dagen weg te gaan. Eenmaal daar bleek dat in onze kamer alleen een tweepersoonsbed stond, dus we moesten samen slapen. Stiekem vond ik dat helemaal niet erg, maar nog steeds liet ik niets merken. De eerste nacht werd ik wakker, en lag hij met zijn arm om mij heen. Ik weet nog dat ik me toen zó gelukkig voelde! 

De tweede avond zoende hij me. Ik wist niet wat me overkwam, hij was toch verliefd op mijn beste vriendin? We bleven elkaar zoenen tot het buiten licht werd. De rest van de dagen daar hebben we ons gedragen als een stelletje, dat was geweldig. Dit was precies wat ik wilde! De laatste dag daar zei hij dat hij van me hield, ik voelde me zó goed.

Toen we eenmaal terug waren moesten we doen alsof er niets gebeurd was tussen ons, mijn beste vriendin mocht natuurlijk van niets weten. We gingen stiekem afspreken om samen te kunnen zijn, tot mijn beste vriendin op een dag vroeg of ik misschien ook verliefd was op hem. Ik kon niet anders dan ja zeggen en de hele situatie uitleggen. Ze was woedend, net als hij. Hij besloot dat hij toch voor mijn beste vriendin wilde gaan omdat ik alles had verteld. Ik was er kapot van, nu was ik mijn grote liefde en mijn beste vriendin kwijt. 

Twee weken later wees mijn beste vriendin hem opeens af. Ze kon het niet hebben dat hij met mij gezoend had, dus kon ze geen relatie met hem beginnen. Hij was er kapot van, en omdat ik de enige was die wist van de situatie vroeg hij mij om langs te komen. Ik heb hem de hele middag getroost, tot hij zich weer beter voelde. De volgende dag kwam ik weer langs. Ik zou blijven eten. En toen ik daar was zoende hij me ineens weer.

Weer begonnen we stiekem af te spreken, want ondanks dat mijn beste vriendin hem had afgewezen, was ze nog wel verliefd op hem. We hebben het ongeveer een maand volgehouden om stiekem af te spreken, tot hij vroeg of ik een relatie met hem wilde. Natuurlijk wilde ik dat! Het enige obstakel was dat ik het aan mijn beste vriendin moest gaan vertellen. Ik heb haar uiteindelijk een berichtje op WhatsApp gestuurd en zoals ik al had verwacht was ze woedend en heel erg verdrietig. Ik wist niet wat ik moest doen, het uitmaken met mijn kersverse vriendje om mijn beste vriendin te houden, of haar laten gaan en een relatie beginnen met mijn beste vriend én grote liefde. 

Uiteindelijk koos ik voor het tweede. Ik heb haar zo lang de kans gegeven om een relatie met hem te beginnen, maar ze heeft er een half jaar niets mee gedaan. Dat was voor mij de reden om te zeggen ‘dan kan ik nu voor mezelf kiezen’. Dit is nu ongeveer een half jaar geleden, en helaas hebben mijn beste vriendin en ik weinig contact. Ik voel me soms ontzettend schuldig en heb ook weleens spijt van mijn keuze. Toch ben ik heel gelukkig met mijn vriendje, en ik hoop dat mijn vriendin en ik ooit weer leuk met elkaar om kunnen gaan.

Fashion nieuws 

Beeld: iStock

Powered by: GirlScene.nl